2020. november 5., csütörtök

NEM KAPNAK ÖSZTÖNDÍJAT ÉS SZOCIÁLIS TÁMOGATÁST SEM AZ SZFE EGYETEMFOGLALÓI

MÉRCE
Szerző: TÓTH CSABA TIBOR
2020.11.05.


Visszatartották az SZFE egyetemfoglaló hallgatóinak tanulmányi ösztöndíját és szociális támogatását is – tudta meg diákoktól a HVG Online. Az utalások, amelyeknek elvileg október végén kellett volna megérkezniük, egyedül Szarka Gábor kancellár aláírására vár. Az egyetemisták ügyében a portál elérte Szarka Gábort is, aki azonban az ügyben semmiféle nyilatkozatot nem kívánt tenni.

Később azonban az újságíró kérdésére a kancellár SMS-ben annyit közölt: a rászorulóknak szóló szociális támogatásokat „rövidesen kiutalják.”

Míg a tanulmányi ösztöndíjakat az előző félévben elért eredmények és érdemjegyek alapján növekvő mértékben osztják a hallgatóknak, addig a szociális támogatást a hallgatói önkormányzaton keresztül azok a diákok kapják meg, akik anyagi körülményeik miatt bizonyítottan rászorulnak a plusz támogatásra. Szarka és a Vidnyánszky-kuratórium most azonban mindkettőnek a kifizetésével késlekedik, az ösztöndíjak kifizetésére pedig ígéretet sem tettek.

Szurdi Panni, az SZFE hallgatója az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott a HVG-nek, a Szarka által vezetett kancellári hivatal:

azoktól vonták meg a támogatást, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.”
Szarka Gábor azonban nemcsak a kifizetéseket tartja vissza: utasítására az egyetem Róna utcai műtermét is lezáratta a diákok elől. Mivel a foglalás ellenére a tanköztársaság keretében az oktatás folyamatosan működik, ezért az operatőr, rendező-, vágó-, látványtervező-szakok diákjainak is létfontosságú lenne, hogy tudják ezt az oktatási teret is használni
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.