2020. november 18., szerda

ORBÁN ALJAS JÁTÉKOT JÁTSZIK!

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2020.11.18.


A brüsszeli hatalmi harcban a pálya szélére állította magát – elsősorban – Orbán Viktor, s most Angela Merkel feladata, hogy ezt világossá tegye a számára. Orbán és Mateusz Morawiecki a vétójával súlyos válságba taszította az Európai Uniót, mert a két ország nem akarja engedni, hogy Brüsszel előírja nekik a jogállamiság normáit. A magyar-lengyel vétó hajtómotorja azonban Orbán Viktor – írja a Tagesspiegel, amely szerint ez aljas játék. Az ilyen nemzetállami önzés a felelőtlenség csimborasszója.


A budapesti autokrata számára a lényeg a jogállamisági mechanizmus életbe lépésének megakadályozása. Vétójával nyilvánvalóan kényszeríteni akarja a brüsszeli törvényhozást, hogy a felismerhetetlenségig felhígítsa a jogállamisági mechanizmust. A Tagesspiegel szerint, ez aljas játék: Orbánnak a jelek szerint. meggyőződése, hogy végül az unió engedni fog, hogy ne veszélyeztesse a leginkább rászoruló tagállamoknak nyújtandó koronavírus-segélyt. Orbán ezzel túszul ejti az uniót, és arra kényszeríti, hogy megfontolja, mi fontosabb, a jogállamisági normák alkalmazása, vagy a segély.

„Legkésőbb azonban az állam- és kormányfők csütörtöki videokonferenciáján világossá kell válnia számára, hogy most ő az, aki a pellengéren áll. Nem retten vissza attól, hogy a járvány kellős közepén káoszba lökje az EU-t. A magyar kormányfő lengyel kollégája szekundálásával elmegy odáig, hogy brutális hatalmi próbát provokáljon a közösségben. Az ilyen nemzetállami önzés a felelőtlenség csimborasszója...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.