2020. november 24., kedd

ORBÁN KELEPCÉBE LAVÍROZTA MAGÁT, A VÉTÓJA CSŐDBE VIHETI AZ ORSZÁGOT

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.11.24.


Hazugság, hogy Magyarország évekig nélkülözni tudja az uniós pénzt, Orbán bejelentése hamis, félrevezeti az országot! – nyilatkozta a Hírklikknek Bodnár Zoltán. A Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke szerint, a brüsszeli pénz nélkül már csődbe ment volna az ország. Orbán belengetett vétója a jogállamisági mechanizmus érvényesítését leállítani nem tudja. Felfüggeszthetik a támogatások kifizetését azokra a programokra, amelyeket Orbán a nemzeti költségvetés terhére megelőlegezett a strómanoknak, és NER-oligarcháknak.


A kormány felvett 2.5 milliárd eurót, azaz 900 milliárd forintot. Olyan látszat keletkezett, hogy a kabinet így teremti meg a vétó feltételeit, mintha nem is lenne szükség az unió pénzére. Valóban ez történik?

– Az ország finanszírozhatóságával kapcsolatos orbáni kommunikáció minden elemében hamis és félrevezető. Az említett hitelfelvétel természetesen nem az elmúlt hetekben, hanem még tavasszal kezdődött, akkor bocsátották ki az első devizakötvényt. Nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor azt mondta, hogy hitelt felvenni öngyilkosság. Matolcsy György pedig arról beszélt, hogy devizahitelt felvenni kifejezetten tilos...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.