2020. november 10., kedd

ORBÁN A MAGYAR EMBEREKEN TESZTELI AZ OROSZ VAKCINÁT?

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.11.10.


A koronavírus-járványra a vakcina a megoldás, amely már belátható távolságban van - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, mielőtt szigorú járványügyi korlátozásokat vezetett volna be. A hazai kutatók többsége azt hangoztatja, hogy nem az oltóanyag nemzetisége dönti el a hatékonyságát. Viszont a Hírklikknek nyilatkozó Pusztai Erzsébet szerint az orosz vakcina egyelőre csupán kísérleti fázisban van. Ha tehát a magyar egészségügyi szervek az előtt alkalmazzák az orosz oltóanyagot, hogy a nemzetközi hatóságok, illetve az unió egészségügyi szervei elfogadják, akkor legfeljebb az orosz vakcina tesztelései folyamatában vesznek részt.


- Korábban Ön élesen kritizálta, hogy Orbán Viktor nem szigorít, holott már százon felül van a napi áldozatok száma. Mit szól a friss korlátozásokhoz?

- Helyeslem, mert a helyzet indokolja a szigort, de korábban jobb lett volna. Végre az egészségügyi dolgozókat és a pedagógusokat is tesztelik. Természetesen a tesztek sokkal jobbak, mint ahogy azt a miniszterelnökkel valaki elhitette. De még mindig nagyon hiányoznak az országszerte elszórt „tesztpontok”, ahol a legkisebb gyanús tünetet is egy nap alatt ellenőrizhető lenne...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.