2020. november 5., csütörtök

TRUMP SZÁMOLTATNA, AHOL JAVÁRA VÁLIK, ÉS BETILTANÁ A SZÁMLÁLÁST, AHOL BIDEN ERŐSÖDIK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.11.05.


Trump ötéves gyerek szintjén viselkedik, amikor a legfelsőbb bírósággal tiltatná meg, hogy megszámoljanak minden szavazatot, ahol Biden erősödik, és követeli a szavazatok megszámlálását, ahol az neki kedvez. Nem is érzékeli, hogy ez mennyire nevetséges, komplett elmebeteg. Számára nincsenek törvények, csak az önzés létezik, és ő maga, és az ő érdeke, bármilyen áron. A hatéves amerikai gyerekek visszadobatják az apjukkal a halat, ha milliméterekkel kisebb, mint az előírt méret, mert már akkor megtanulják, hogy be kell tartani a szabályokat és minden tövényt. Az amerikai elnök pedig nem tisztel semmilyen törvényt, a demokratikus normák számára semmit nem jelentenek, áthágna mindenen.

Pennsylvániában a demokratáknak kedvező levélszavazatok összeszámlálása zajlik, Biden pedig jön föl megállíthatatlanul, mint a talajvíz, és van esélye, hogy a húsz elektori hellyel rendelkező államban győzzön, amivel a választást is megnyerné. Trump itt minden eszközt bevet, hogy megakadályozza a további szavazatok megszámlálását. Azon a ponton állítsák meg, ahol még ő nyerne. Arizonában, ahol Biden vezet, és republikánus körzetekből beérkezett szavazatok révén Trump hátránya csökkent, itt Trump azt követeli, hogy minden szavazatot számoljanak meg, mert az hátha megfordítja meg az eredményt. Óvodában sem tűrik meg a többiek az ilyen gyereket. Ez az Egyesült Államok elnöke. Ajándék Putyintól.

Természetesen nem számít, hogy Trump mit akar, mindenhol minden szavazatot megszámolnak, mert ez a törvény. Ilyenkor látszik, milyen előnyei vannak a liberalizmusnak, amelynek egyik fundamentuma a fékek és ellensúlyok rendszere, a hatalommegosztás elve. Trump hiába elnök, nem tehet semmit. Nem utasíthat senkit, mert az egyes államoknak saját alkotmányuk, saját törvényük, kormányzójuk van, és saját választási rendszerrel rendelkeznek, ami kétszáz éve úgy működik. Ebbe még az elnök sem szólhat bele. Ezért a csatatérállamok illetékesei kijelentették, hogy betartják saját törvényeiket, minden szavazatot megszámolnak, függetlenül attól, kinek kedvez. Újraszámlálást lehet kérni, ha szoros az eredmény, de az nem nagyon szokott változást hozni, mert nagy hibák nem szoktak lenni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.