2020. november 26., csütörtök

TÚL SOKAT KÉRDEZ ÉS TUD AZ EU-RÓL ÉS A KÖZÉLETRŐL A MAGYAR EMBER NOVÁK KATALIN SZERINT

DO TOHO / ÁTLÁTSZÓ
Szerző: BŐTÖS BOTOND
2020.11.25.


Nem várt helyről kapott dicséretet a maradék független sajtó: az Orbán-kormány családügyi minisztere egy fórumon meglepődött, hogy a tájékozott választópolgárok a Sargentini-jelentésről kérdezték. A sokkoló mondatok parádésan megmutatják, hogy az etnikai magyar homogén, paternalista nemzetállam orbáni elképzelése miért groteszk és retrográd élmény a 21. századi Európában.


Emlékeznek arra, amikor kisgyerekként a szüleink körül téblábolva próbáltunk beleszólni a beszélgetésbe, és amikor megtettük a háttérből a nagypapa figyelmeztetett, hogy ne beszélj bele a felnőttek dolgába, mert nem tartozik rád? Hasonló érzés taglózott le Novák Katalin családügyi minisztert hallgatva. Akkor hat éves lehettem, a miniszter pedig nagykorú, szavazati joggal bíró állampolgárokról beszélt.

Budavári Szent György hotel a Budavári Fórum rendezvényéről készült felvétel november 21-től elérhető a Youtube csatornán. A beszélgetés vendégeként Novák Katalin családügyi miniszter válaszolt Bayer Zsolt a Hír TV műsorvezető, a Magyar Nemzet publicista és Huth Gergely a Pesti Srácok főszerkesztő kérdéseire.

A beszélgetésen Novák miniszterasszony több megdöbbentő kijelentést is tett. De még ezek közül is kiemelkedik az a pillanat, amikor látszólag őszintén meglepődött a magyar polgárok tájékozottságán. Többször visszahallgattam, nem akartam hinni a fülemnek:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.