2020. november 27., péntek

VALAMI IZGALMASABB FELADAT KELLENE, CSIPKEVERÉS, GIPSZFARAGÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.11.27.


Az ország egyik legtehetségesebb, legsokoldalúbb lángelméje ritkán szokott megszólalni, de amikor mégis, akkor mindig igazat mond. Pintér Sándor az az ember, akire valamennyien a legnagyobb tisztelettel tekintünk. Annak idején azt ígérte, két hét (vagy tíz nap, már nem is emlékszem) alatt rendet csinál az országban, és tényleg. Azóta olyan rend van, hogy néha magam is meglepődöm rajta. Nincsen gond a függőséget okozó szerekkel, legfeljebb néha egy fél falu hal bele az olcsó drogokba, de más nincs. A taxistársaságok és általában a taxisok nem háborúznak egymással, egyszerű szolgáltatást végeznek a legnagyobb lelkesedéssel. Narkót kapni nem is lehet, prostik nincsenek, az őrző-védő cégek nevükhöz méltóan őriznek és védenek, alvilág gyakorlatilag nincs, de ha esetleg mégis, néhol egy pici, ezekhez semmi köze nincsen Pintér Sándornak.

Mióta ő az összes kórházigazgató (is), azóta remekül működik az egészségügy. Is. A korrupcióról meg aztán tényleg, de igazán senki nem is tudja, mi fán terem. Annyira nincs ebben az országban korrupció, hogy mezei halandó ha látna ilyesmit, fel sem ismerné. Meg hát miért is sértené az állampolgárok érdekeit például az, hogy néhány év leforgása alatt egy gáz- és sertésjavító kisiparos hirtelenváratlanul multimilliárdos lett, sokszáz céggel és a fél ország természeti kincsivel a nevén? Megokosodott. Van ilyen. Ehhez semmi köze nincs annak, hogy pontvéletlenül Orbán gyerekkori haverja, szomszédja, falubelije. Meg ahhoz sincs köze a dolognak, hogy akkor kezdett felívelni a táskás látószervű kisiparos, amikor ippeg kellett egy megbízható stróman a legokosabblajos hűlt helyére.

Itt van nekünk a drága, becsületes, ezertehetségű Pintér Sándor és a mindenféle hivatalok és bizottságok. Azok megvédenek minket a korrupciótól, szegény Polt Péter annyira unatkozik – mert nincs korrupció, tehát neki dolga is alig akad -, hogy már azon gondolkodhat, szakmát vált. Valami izgalmasabb feladat kellene, csipkeverés, gipszfaragás, ilyesmi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.