2020. november 27., péntek

VÁLSÁG ELŐTT, COVID UTÁN – PIKÓ ANDRÁS: TÚLÉLTEM, TÚLTESZEM MAGAM

168 ÓRA
Szerző: BUJÁKI ATTILA
2020.11.26.


Reggelente még fájós fejjel ébred, gyenge, és néha szédül. De kopogjuk le, megúszta, szerencsére a család is jól van. Nem vágyakozik – ahogy csúfondárosan mondja – a COVID-celeb szerepére. Az jólesett neki, hogy volt munkahelye, a Klubrádió felhívta. A helyzet esetünkben hasonló, a polgármester – le sem merem írni, hány éve – a 168 Óránál is dolgozott. A járvány, a vész megragadhatóbb, ha személyes ismerősünk találkozik vele. Nem is beszélve arról, ha a lábadozót idekinn csupa rossz hír várja. Az önkormányzatok szorongatása, az iparűzési adó várható részleges megvonása Józsefváros büdzséjét is fenyegeti. A történetben sok minden összeér. Járvány, hazai valóság, szédülés, láz, fejfájás. A László Kórházból szabadult Pikó Andrással, a VIII. kerület ellenzéki polgármesterével beszélgettünk.


Mit kérdezhetnék… Csakis butaságot. Jól vagy?

Még nem egészen. Igaz az, amit a COVID-ról mondanak, ebből a fertőzésből hosszú a felépülés.

Kombinálva politikai lázzal.

Amikor a kórházból kiengedtek, nehezen jártam. Úgy jöttem ki a kórteremből, hogy ide nekem a világot. Mire az autóba beszálltam, lépni is alig tudtam. A fizikai igénybevételtől távol tartom magam. De azért persze dolgozom.

A Klubrádióba kerékpárral jártál be. Az nem is olyan kis táv.

Azt mondták, hagyjam ezt el egy darabig. A fizikai megterhelés hatására az ember visszaeshet.

Legendák keringenek arról, hogy a kór új és új verzióban fertőz, kicselezve a megszülető vakcinát.

Nekem is mondták, hogy két-három hónapig van védettségem. A vakcináról is azt híresztelik, folyamatos ráoltás szükséges. Valószínűleg nem lesz olyan vakcina, amely a fertőzést végleg felszámolja. Egyébként mivel kísérleti eljárás, gyógyszerpróba alanya vagyok, vissza kell mennem két hét múlva. Megnézik a tüdőmet, és részt vehetek a véradásban is, mivel a gyógymód része, hogy a fertőzésen átesettek vérét vérplazma formájában az új betegek kapják...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.