2020. december 8., kedd

A FIDESZ ERESZE

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.12.08.


Lassan a Szájer-ügy is lecseng, ahogyan elmúlt Kaleta Gábor és Borkai Zsolt botránya is. Egyik ügy eltereli a figyelmet a másikról, ebben bízhatott sokig az Orbán-kormány. Hogy mindig lesz valami új, ami feledteti az előző botlásokat. Szájer brüsszeli szerepléséről sokat és sokfélét írtak, ám van egy megközelítés, amely idáig kevesebb figyelmet kapott. Érdemes volna ugyanis azzal is foglalkozni, hogyan tudja mindezt megemészteni az a „politikai közösség”, amelyre a Fidesz prominensei minduntalan hivatkoznak. Mit szól az egykori értékeinek hátat fordító párt morális állapotához és mélyrepüléséhez a Fidesz még mindig meglévő, bár látványosan fogyatkozó holdudvara?


Fideszesnek lenni nem világnézet, politikai elkötelezettség, hanem hit. A Fidesz már régóta nem csupán egy párt, hanem sokkal inkább egy vallás. Tekintélyes főpappal az élen, aki soha nem téved, és főleg, nem botlik meg. Körülötte történhet bármi, még az is, ami a fentebb említett urakkal megesett, de ő maga feddhetetlen.

Persze, előbb, vagy utóbb felvetődik a kérdés: ha Orbán Viktor élete ennyire nyitott könyv a hívek előtt, akkor miként lehet, hogy ilyen, csöppet sem makulátlan mamelukokkal vette körül magát. Hogyan keveredhettek olyan fura fazonok a Vezér köré, akiknek közük sincs ahhoz, aminek a Fidesz indult. De ugyanígy: csak a lózungok szintjén van közük a kereszténységhez, hithez, nemzethez, hazához, bármihez, ami fontos lehet egy magát polgárinak mondó párt szimpatizánsa számára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.