2020. december 6., vasárnap

A MINISZTERELNÖK APJÁNAK GAZDAGODÁSÁRÓL BESZÉLT KOLLÉGÁNK AZ RTL KLUB HÍRADÓJÁBAN

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ÁTLÁTSZÓ
2020.12.05.


Néhány napja drónfelvételeken mutattuk be Orbán Győző hatalmas birtokait, melyek között kőbánya, majorság és golfklub is van. Cikkünk után az RTL Klub Híradója is foglalkozott a miniszterelnök apjának érdekeltségeivel, és beszámolt arról, hogy cégei több állami beruházásban vettek részt. A riportban az Átlátszó munkatársa, Horn Gabriella is nyilatkozott.


Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja birtokolja az Alcsút közelében fekvő Hatvanpusztai majort, ahol hatalmas építkezés zajlik. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő annyit tudott kideríteni, hogy egyebek mellett hatalmas mélygarázs és 500 négyzetméteres lakóépület készül, és gazdasági épület is lesz. Drónfelvételen mutattuk be a monumentális beruházást, és ha már a környéken voltunk, megnéztük a majorságtól 5 perces autóútra fekvő Pannónia Golf & Country Club-ot, és a gánti kőbányát is, amelyek szintén Orbán Győző tulajdonában vannak.

Cikkünk után az RTL Klub Híradója is foglalkozott a témával: a csatorna hírműsorának pénteki adásában főként azon volt a hangsúly, hogy a majorsági építkezés miatt műemlék épületeket bonthattak le. De az is elhangzott a riportban, hogy a miniszterelnök édesapjának cégei több állami beruházásban részt vettek, és ez hozzájárult Orbán Győző gazdagodásához. Horn Gabriella, az Átlátszó munkatársa arról beszélt, hogy pont a közpénzes megbízások miatt tartozik a nyilvánosságra, hogy mit épít a miniszterelnök édesapja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.