2020. december 10., csütörtök

A VÉTÓPAKTUM MIATT SZÓLALKOZOTT ÖSSZE DONÁTH ANNA ÉS PUZSÉR RÓBERT

MÉRCE
Szerző: FAZEKAS LÁZÁR BENJÁMIN
2020.12.10.


A vétó ügyében tegnap született megállapodás kapcsán szólalkozott össze Donáth Anna, momentumos Európai Parlamenti képviselő és Puzsér Róbert (ex-főpolgármester jelölt) publicista, Puzsér Facebook-oldalán.

Puzsér Róbert egy posztban reagált Donáth Anna azon közleményeire, amiben az EP képviselő a tegnapi megállapodást győzelemként könyveli el. A publicista a képviselőnek címzett posztjában úgy fogalmaz:

„Nem az a baj, hogy vereséget szenvedsz az uniós pénzek és a jogállami kritériumok frontján. Orbán Viktort eddig is mindig megmentette Angela Merkel meg a német nagytőke, és ez nyilván a jövőben is így lesz.”

Puzsér szerint a baj az, hogy Donáth győzelmet hazudik ott, ahol „semmi más nincs, csak a vállalás csődje”, illetve győzelemnek állítja be, a jogállam fogalmának leszűkítését az uniós pénzek jogszerűségére.

„Mi lett a médiaviszonyokkal, mi lett a pártfinanszírozással, mi lett az agyonmanipulált választási törvénnyel, Anna?”

Puzsér szerint azonban még van lehetősége a momentumos képviselőnek fordítania a helyzeten, hiszen a vétó nem csak Orbán Viktor, hanem az Európai Parlament kezében is ott van, ehhez azonban szerinte Donáthnak most a hamis ünneplés helyett szövetségeseket kéne keresnie.

Szerinte ez az alku nevetségessé teszi az Európai Uniót, az Európai Parlamentet, benne Donáthtal, mivel „egy korrupt, autoriter önkényúr azt tesz, amit akar, ha kellő profitot biztosít a német cégeknek”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.