2020. december 20., vasárnap

AZONNAL VONJA VISSZA A KORMÁNY AZ ÖNKORMÁNYZATISÁG FELSZÁMOLÁSÁVAL FELÉRŐ DÖNTÉSÉT — ÉS ADÓZZON INKÁBB MÉSZÁROS LŐRINC!

FACEBOOK
Szerző: SZÉL BERNADETT
2020.12.20.


...A kormány - ismét visszaélve a felhatalmazással - az önkormányzatok számára végzetes megszorításra készül. A gazdasági válságkezelés címén bejelentett intézkedések a válság vesztesein egyáltalán nem segítenek, az önkormányzatokat viszont megfosztják alapfeladataik ellátásához szükséges bevételeiktől. Tiltakozunk a 30 éve fennálló önkormányzatiság felszámolása ellen és felszólítjuk a kormányt, hogy ha már segíteni nem tud, legalább ne lehetetlenítse el az önkormányzatok működését. A válság alatt is a vállalkozásokon nyerészkedő Parragh László ötletei helyett pedig vezesse be a közpénzen meggazdagodott oligarchák szolidaritási hozzájárulását, és abból segítse a kisvállalkozásokat.

👉🏻 https://m.hvg.hu/…/20201220_Fuggetlen_orszaggyulesi_kepvise…

A kormány a díjemelések megtiltásával és az iparűzési adóbevételek jelentős részének elvonásával gyakorlatilag felszámolja a helyi önkormányzatokat Magyarországon. A kisebb településeket kormányzati gyámság alá helyezik, a 25 ezer fő feletti települések kompenzálásáról pedig nyíltan politikai alapon döntenek majd. Orbán Viktor bejelentéseinek semmi köze a válságkezeléshez: a Fidesz egyszerűen képtelen elfogadni a 2019-es önkormányzati választások eredményét, ezért a pénzügyi kivéreztetés eszközéhez nyúl. ‼️Ez nem más, mint visszamenőlegesen elkövetett választási csalás és a választók büntetése – ráadásul járvány idején – azért, mert nem a megfelelő helyre húzták az ikszet.‼️

Fontos látni: van alternatíva, amelyet tavasszal törvényjavaslat formájában be is terjesztettünk a parlament elé. Az elmúlt tíz évben Orbán Viktor közpénzes megbízásokkal kitömött oligarchái voltak a gazdasági növekedés legnagyobb haszonélvezői – az a minimum, hogy most ők segítenek a bajba jutott kisvállalkozásoknak szolidaritási hozzájárulás befizetésével. Emellett szintén javasoltuk nemrég, hogy az önkormányzatok kivéreztetéséhez ötleteket adó Parragh László magán kezdje a válságkezelést: mondjon le a Parragh-adóról, a kormány pedig törölje el a kötelező kamarai hozzájárulást, az ugyanis csak ebben az évben 3 milliárd forinttal sarcolta meg a vállalkozásokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.