2020. december 17., csütörtök

DURVÁN DRÁGULNAK A POSTAI DÍJAK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2020.12.17.


Jövő januártól a cégek átlagosan a jelenleginél 8,5 százalékkal magasabb postai díjakat kénytelenek majd kifizeti. A lakosság is drágábban levelezhet 2021. január 1-je után.


Az idén januártól már végrehajtott egy áremelést a Magyar Posta. Májusban pedig újabb áremelésről tájékoztattak. Tavaly pedig két ízben emelték a díjakat. (Megjegyezzük, a postai szolgáltatások 2018 elején is drágultak.) Legfrissebben pedig azt tudatták, hogy jövő januártól ismét feljebb kúsznak az árak. A legjelentősebb drágulást a cégek tapasztalhatják. Mint írták, a vállalati ügyfeleket érintően az átlagos áremelkedés mértéke 8,5 százalék. Ez pedig a jelenlegi inflációs környezetben meglehetősen durvának tűnik.

A Magyar Posta a tájékoztatás szerint a levéltermékek és a kapcsolódó többletszolgáltatások árát emeli 2021. január elsejétől. A lakosság által leggyakrabban használt, legfeljebb 50 grammos belföldi közönséges levél díja 10 forinttal lesz drágább, azaz 145 forintért lehet majd egy egyszerű levelet feladni. Az elsőbbségi levél ára - szintén 50 grammig - 15 forinttal emelkedik, az ára 200 forint lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.