2020. december 17., csütörtök

HIÁBA, EZ VAN, HA VALAKI OKOSABB, MINT ZUCKERBERG ÉS SZORGALMASABB, MINT HAT SZTAHANOVISTA EGYÜTT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.12.17.


Miközben 3,5 millió ember egy hónapig sem tudna életben maradni, ha elveszítené a jövedelmét, az ország legsikeresebb gázszerelője, aki a szerencse, a jó Isten és Orbán Viktor barátságának hála mára már az ország felét a nevére vette, visszatér a gyökereihez. Nem arról beszélek, hogy felrántja a kantáros játszóruhát, csavarkulcsot ragad, és nekilát konvektorokat javítani, hanem hogy a hírek szerint felvásárolja az ország földgázellátásának a felét. Hiába, ez van, ha valaki okosabb, mint Zuckerberg és szorgalmasabb, mint hat sztahanovista együtt. Én arra gondoltam, hogy lassan ideje lenne leltározni. Meg kellene nézni, hogy a közvagyonból – földek, kastélyok, utak, erdők, tavak és hasonlók – van-e még valami szabadon, vagy már mindennek van gazdája. Mert ha esetleg elfogyott az összes lehetőség, az komolyan gátolhatja a sertésszerelő üzleti karrierjének további szárnyalását. Akkor kénytelen lesz a Világűr irányába terjeszkedni, mondjuk megvesz egy fél Marsot, netán a Holdon szerez komolyabb részesedést.

Mert az üzletnek fejlődnie kell, nem lehet megállni egy percre sem. A cápa is úgy van ezzel, hogy megfullad, ha nem úszik folyamatosan. A második legjobb megoldás pedig csak az lehetne, ha elkezdene a főni államosítani ezt-azt, de azon meg már túl vagyunk, nem nagyon maradt semmi, ami nincsen magántulajdonban. Mivel a magyar ember egyik jellemző tulajdonsága, hogy ragaszkodik a kis vagyonkájához, bankbetétjéhez, házához, autójához, bicajához, kutyájához, macskájához, ahhoz nem nagyon célszerű hozzányúlni.

A harmadik opció egy újabb honfoglalás. Ezt úgy képzelem, hogy fogjuk a németektől vásárolt rengeteg hadászati cuccot, és lerohanjuk a gazdagabb országokat. Persze fegyver nélkül is fog menni, csak akkor előre kell küldeni Semjén Zsoltot, aki váratlanul törvénymódosítókat nyújt be. Novák Katalin és a Varga-Varga duó megmagyarázza. Ameddig a kiszemelt ország lakói azon töprengenek, hogy mi a bánatos lótúró értelme van beleírni egy ország alkotmányába, hogy az anya nő, az apa férfi, addig egy jól összeválogatott jogászkülönítmény Mészáros nevére íratja az értékesebb ingatlan- és ingóvagyont. Ez a tuti! Mire észhez térnek – már persze, ha képesek lesznek valaha is kiheverni a csavarintos magyar észjárás okozta traumát -, addigra már be lesznek kerítve a tavaik, csak belépőjegy ellenében vethetnek egy pillantást azokra a helyekre, ahová addig kirándulni jártak, az összes értékesebb ingatlanba becuccolt egy saját lábon álló család, Csányi téliszalámit gyárt a hegytetőn, Mészáros Lölö felszántotta, majd lebetonozta az ég alját is, Orbán Viktor megáldja az egyházakat, amelyiket nem, az onnantól nem egyház, Novák Katalin ellenőrzi, hogy minden apa férfi, és minden anya nő-e. Végül amit nem loptak el és nem betonoztak le, oda építenek egy stadiont. Az újkori hét vezérek pedig elégedetten dőlnek hátra, hiszen lett elég élettér. Nekik...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.