2020. december 2., szerda

GÁBOR GYÖRGY: SZÁJER ÉS FELESÉGE IS ZSAROLHATÓ VOLT

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.12.02.


„Ha Szájer már a korábbiakban zsarolhatóvá tette önmagát, kézi vezérléssel irányíthatóvá, akkor jól ismerve a Fidesz működését és működtetőinek jellemét, semmi okom sincs azt feltételezni, hogy a nagy titkok tudói és birtokosai ne éltek volna és ne éltek volna vissza ezzel a kínálkozó lehetőséggel” – így beszélt többek között Gábor György vallásfilozófus a Hírklikknek nyilatkozva Szájer József lemondott EP képviselő botrányáról. Gábor azt is elmondta, hogy szerinte Orbán már a történtek után tudott a dologról, de megint el akarták hallgatni az esetet.


Sajátos ívet lehet felrajzolni az elmúlt bő egy évről, a Fidesz erkölcsi tartását illetően. Indult az egész a Borkai üggyel, folytatódott Kaleta Gábor ex-nagykövetével, és most itt állunk szemben Szájer József esetével. Ez utóbbiról szívesen mondanám, hogy pikáns, de félek, ezzel alulértékelném a történteket. Ez a hármas vonulat kiad valami egységes gondolatot a mai hatalomról?

– Telibe kaptam a kérdést. Pontosan ez a lényeg. A Szájer-ügyet nem egy pikáns esetnek ítélem, hanem az igazi állatorvosi lónak. Egyszer majd, húsz-harminc év múlva, ha valamelyik egyetem politológia szakán tanítják az Orbán-rezsim – remélhetőleg tizenkét évnél nem hosszabb – időszakát, akkor a professzor, ha érzékletessé kívánná tenni ezeket az éveket, a Szájer-történetet fogja elővenni. Javaslom, hogy fussunk ezen végig...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.