2020. december 5., szombat

GESTAPO, ÁVH, FIDESZ…

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.12.05.


A részleges bocsánatkérések ideje jött el a Fideszben: előbb Deutsch Tamás visszakozott, majd Bayer Zsolt. (Orbán Viktor még nem tart itt, de legyünk optimisták, minimum azért illene bocsánatot kérnie – persze majdnem mindenért, legfőképpen a kormányzásáért –, hogy kijelentette: a németek még sosem néztek bennünket balfácánnak. És a holokauszt, kedves miniszterelnök úr?) Szóval Bayer, a nagyképűségétől ki nem látszó arca mögül pedofilezte le egykor volt „harcostársát”, nem számolva azzal, hogy bűncselekménnyel vádol valakit, de önmagát is. Nagy löttyös indulatában először még azzal vágott vissza a Magyar Hang újságírójának – mert a Pesti Srácok szellemesen körbeírta a kollégát –, hogy kész tanúskodni a bíróság előtt. Gondolom, ügyvédei egy kicsit lenyugtatták, jobban jár, ha hátrébb lép egyet, miután az illető nem tagadta, hogy homoszexuális lenne, de határozottan tiltakozott a pedofília vádja ellen. Bayer ezután azt közölte a nyilvánossággal: bizonyára rosszul emlékszik, mert a beszélgetés idején ők már oly öregek voltak, hogy számára mindenki más ifjúnak tűnt.


Hogy a kiskorúak megrontójaként bemutatott újságíró megelégszik-e ezzel a magyarázattal, nem tudjuk, annyit azonban igen, hogy Bayer egyszerűen ostobának néz bennünket. Az a történet ugyanis, amit előadott, hogy kellően zaftos legyen a sztori, semmiképp nem simítható rá a most előadottakkal. Vagyis a Fidesz házi publicistája egyszerűen hazudott, mégpedig annak érdekében, hogy relativizálja Szájer József brüsszeli kalandját, illetve gyorsan átterelje ellenzéki oldalra a Fideszen belüli botrányt. Ehhez pedig súlyosabb váddal kellett előállnia, nem elégedethetett meg a sima buzizással, emelnie kellett a tétet: a baloldal nem pusztán homokos, még pedofil is.

De bocsánatot kért Deutsch Tamás is. Igaz, csak Manfred Webertől, a Néppárt frakcióvezetőjétől, amiért az ATV-ben azt közölte vitapartnereivel, illetve a nézőkkel: a német politikus olyan kifejezéseket használt, amilyeneket annak idején a Gestapo és az ÁVH. Weber ugyanis azt találta mondani – a jogállamiságról folyó háborgás ügyében –, hogy nincs miért félnie annak a jogállamiság feltételeitől, akinél jogállam van. Ezt a mondatot tartotta Deutsch olyan durvának, amely kiérdemelte, hogy Webert a hírhedt verőlegényekhez hasonlította...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.