2020. december 24., csütörtök

HÁT LEGYEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: HORN ANNA
2020.12.23.


Akkor én is tiszta szívemből kívánok boldog ünnepet, minden boldog és nem boldog ismerősömnek, barátomnak. Ilyenkor így illik.

Most pár napig úgy teszünk majd, mintha nem a pokol fenekén élnénk mindenféle értelemben. Akár az országról, akár a világról, akár a világot sújtó járványról van szó. Úgy teszünk, mintha szívrepesve várnánk a Jézuskát. A gyerkőcök miatt muszáj. Meg a hagyomány, meg a mittudomén mi miatt.

Nem számít, hogy összeomlóban van lassan minden körülöttünk, hogy minden hírnek ötször kell utánanézni, igaz-e. Nem számít, hogy minden második írás a Várlakóról szól. Jellemzően arról, hogy mekkora o1g. Megszoktuk. Ahogy azt is megszokjuk, hogy testápoló hiányában kiszárad és viszket a talpunk.

Közben nem számít, mi a helyzet Iványi Gáborral, a Színművészeti Egyetemmel, a napokban a kormány által szétosztogatott rengeteg százmillióval, az utcán megfagyott hajléktalanokkal, a létminimum alatt élő három millió ember karácsonyával. Akiknek most sem 30 forintos kormánykrumpli, sem ingyen tészta nem lesz, hiszen nincs kampányidőszak. Éljék túl, ahogy tudják a nagy szeretet-ünnepi eufóriát. Mégis ki a hímivarsejt foglalkozik azzal, hogyan élik meg az elkövetkező napokat sok százezren?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.