2020. december 26., szombat

ILYET MÉG SOHA SEM CSINÁLT AZ ORBÁN-KORMÁNY, RENDKÍVÜLI KÖLTEKEZÉS MÉG AZ UTOLSÓ PILLANATBAN IS

PORTFOLIO
Szerző: Portfolio
2020.12.25.


Rendkívüli, de meglepőnek nem mondható időpontban, december 24-én jelent meg egy olyan határozat, amivel a kormány több száz milliárd forintot mozgat meg - még az utolsó pillanatban is - a 2020-as költségvetésben. Ennek túlnyomó részét a kormány a - forrásaiból már 5 hónappal ezelőtt teljesen kimerült - Gazdaságvédelmi Alap terhére valósította meg, így az alap kiadásai számításaink szerint megközelítik a 4000 milliárd forintot. Ez azt is jelenti, hogy a kabinet becsléseink szerint az idén várható GDP közel 9%-át újraosztotta az alapon keresztü
l.

Példátlan időpontban


Nem szokatlan, hogy az év utolsó napjaiban, főleg az ünnepek környékén felpörög a kormányzati döntéshozatal és ennek nyomát minden évben felfedezhetjük a december végi Magyar Közlönyökben. Gyűjtésünk szerint azonban arra még soha sem volt példa 2010 óta (vagyis az Orbán-kormányok működése óta), hogy december 24-én jelent volna meg hivatalos közlöny (eddig jellemzően a december 23-i közlöny volt a karácsonyi ünnepek előtti utolsó közlöny). Ezért mondhatjuk, hogy a kormány legutóbbi döntései példátlan időpontban jelentek meg, a járvány sújtotta rendkívüli 2020-as évben azonban ez egyáltalán nem váratlan.

Mindez azt jelenti, hogy a karácsonyi ünnepek előtti utolsó pillanatokat is igyekezett kihasználni a kormány, december 24-én reggel ugyanis 137 oldalas Magyar Közlöny jelent meg, benne több lényeges kormánydöntéssel. Ebből az is kiderült, hogy a kormány egy határozatával összesen 860 milliárd forintot költ el a költségvetésből. Arról részletesen írtunk, hogy a legújabb költekezésnek kik a legnagyobb nyertesei:..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.