2020. december 18., péntek

KARÁCSONY ÉJJEL 2-IG FELOLDANÁK A KIJÁRÁSI TILALMAT?

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2020.12.18.


Nagyon valószínűnek tartja Falus Ferenc, hogy a kormány lazítani fog a karácsonyi kijárási tilalmon. „Minden bizonnyal ez valóban csak színjáték” – reagált feltevésünkre, hogy addig fokozzák a várakozást, míg már mindenki azt figyeli, mit jelent majd be hétfőn 24-ével kapcsolatban, s mit ad isten!,a bejelentés a lakosság legszélesebb rétegeinek az óhajait fogja majd tükrözni. Falus szerint 24-én hajnali 2-ig kellene feloldani a kijárási tilalmat. De nem ad hoc döntéseket kellene hozni. A korábbi országos tiszti főorvos szerint a járvány elérte a platót, „de még mindig nagyon magas a pozitivitási arány”.


December elsején 3951 frissen regisztrált fertőzöttről szólt a kormányzati tájékoztatás, rá egy hétre 2219, majd egy hét elteltével 1893, ma pedig 4428 volt a hivatalos adat. Közben le-fel mozgott a megbetegedettek száma, s még nagyobb mértékben (legalábbis a statisztikákban rögzítetten) az elvégzett teszteké. A csúcs a vizsgált időszakban 6197 volt (11.-én), a negatív rekord pedig a már említett 1893 (15.-én), ami egyben ötven napos rekordmélységet is jelentett. A trendvonal inkább lefelé mutat, de a koronavírus esetében annyit már megtanulhattunk, hogy semmi sem biztos, de minimum nem feltétlenül az, aminek látszik.

Szlávik János december eleje óta többször is mondta (mint például a hét végén), hogy Magyarországon platón van a járvány, amit elvben azt jelenti, hogy az új esetek, a kórházban fekvők és a halottak száma sem változik. Egyetért-e Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosának a véleményével? – kérdeztük Falus Ferencet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.