2020. december 21., hétfő

KRITIZÁLTA A SZLOGENT, SOSEM HÍVTÁK TÖBBÉ TANÁCSOT ADNI

G7.HU
Szerző: G7.HU
2020.12.21.



A G7-Hold Beszélgetésekben most bemutatjuk Kolosi Tamást. Szociológus, üzletember. 1985-ben, nemzetközileg elismert társadalomtudósként létrehozta a Tárkit, majd 1994-től belevágott a könyvkiadásba, a Láng Holding (ma Líra Könyvkiadó) megalapításába.

A Líra Könykiadó legsikeresebb könyvkiadása Kertész Imre Sorstalansága volt, amit a Nobel-díjat követő években több mint 300 ezer példányban adtak el - ez egyedülálló siker a magyar könyvpiacon.

Azonban a mennyiség, azaz a példányszám, nem mindig esik egybe a minőséggel. Kolosi Tamás például azt is megvallotta Veiszer Alindának, hogy megpróbálta elolvasni a Harry Pottert, de nem sikerült neki, ugyanakkor a huszadik század legnagyobb irodalmi teljesítményének tartja J.K Rowling történetét. Hogy miért, ennek már társadalomtudományos háttere van. Az olvasás kutatásokból ugyanis kiderült, hogy a mai 45-50 évesek gyerekkorában éppen kimenet a divatból az olvasás, és ez az örökség érintette mai 20 és 30 közöttieket is, akiket a Roxfort Varázslóiskola hozott vissza az olvasás világába. Olyat tett, amire az államilag indított olvasásnépszerűsítő programok teljesen alkalmatlannak bizonyultak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.