2020. december 7., hétfő

LENGYEL ÉS MAGYAR VÁROSOK KÖZÖSEN KÉRIK AZ EU-T, HOGY AZ ÖNKORMÁNYZATOK IS RÉSZESÜLHESSENEK A COVID-MENTŐCSOMAGBÓL

MÉRCE
Szerző: LEHOCZKI NOÉMI
2020.12.07.


Közös sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Rafał Trzaskowski, Varsó ellenzéki polgármestere. A sajtótájékoztatón a két városvezető bejelentette, hogy 249 önkormányzat nevében levelet intéztek az Európai Unió vezetőihez.

Levelükben arra kérik az EU vezetőit, hogy az EU önkormányzati pályázati lehetőségeken keresztül biztosítsa, hogy Magyarország és Lengyelország is részesülhessen a COVID-mentőcsomagból, amennyiben az a magyar és a lengyel kormány nélkül valósulna meg.

Mint ahogy arról a sajtó korábban beszámolt, a magyar és lengyel kormány megvétózta az EU hétéves költségvetését és a COVID helyreállítási alapot, amiért az EU ezeknek a pénzeknek a kifizetését jogállami feltételekhez kötné. Amennyiben Magyarország és Lengyelország fenntartja vétójogát, félő, hogy eleshet ezektől az uniós forrásoktól – ezt elkerülendő javasolja Karácsony Gergely és Rafał Trzaskowski, hogy az önkormányzatok közvetlenül, állami beavatkozás nélkül is részesülhessenek a helyreállítási alapból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.