2020. december 3., csütörtök

MÉG EGY MOHIKÁN

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2020.12.03.


Deutsch Tamás kizárását kezdeményezi az Európai Néppártból harminc képviselőtársa, mert besokalltak a tőle. Szó szerint: „Döbbenettel és növekvő türelmetlenséggel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását és verbális támadásait”. A kizárás kezdeményezői szerint a frakció minden egyes tagját sérti, hogy a jogállam tiszteletben tartásához való ragaszkodásukat a nácizmushoz, illetve a kommunizmushoz hasonlítják. Sokkolónak és szégyenteljesnek nevezik Deutsch nyilatkozatait, így december 9-én szavazhatnának arról, hogy a magyar csődört kipenderítik az EPP-ből.

Mindez lehetséges, mert míg egy egész párt kizárása – mint azt a Fidesszel való monyolás is bizonyítja – macerás és nehézkes, az egyes tagoké nem. Deutsch tehát röpülhet, és képzeljük el azt a mókát, hogy en bloc kivágni őket nem lehet, tehát darabjával rakosgatják ki őket a partra a mi gyönyörűségünkre ugyan, de kies hazánk még nagyobb dicsőségére. Bár Szájer után nehéz túlteljesíteni jó hírünk öregbítésének buzgalmát, de még az is sikerülhet. Mert míg az alkotmányozó fideszes egy perverz drogos, ez a másik pedig egy tutuló vadbarom, akinek a jelek szerint már szaga van a szalonban.

Deutsch valami mérhetetlen önbizalommal azt feltételezi, vélelmezi és terjeszti, hogy ez Brüsszel összehangolt támadása a vétó miatt, ami különös idea. S azt mutatja, képtelen belátni, vele személy szerint van a baj. Ő is, mint a pártja, az országgal azonosítja önmagát, hogy meghurcoltatását az érette való munkálkodás miatt szenvedi el, holott csak torz, kultúrnépek közé nem való gőzös gondolatai miatt, amelyeknek még hangot is ad, és nem irodalmi stílusban. Deutsch személyes tragédiája, hogy az EP-ben nem áll mögötte a dicsőséges százharminchárom, hogy minden ganyéságát eltussolja.

Ilyen az, amikor szembe jön a jogállam, amiben a Fidesz szerint mi itthon szügyig járunk. illetve a gyerekszoba. Mert kitetszik, ha Európában viselkednek úgy, mint azt itthon megszokták, mindig csak a baj van. S ami ebben az egészben a legérdekesebb, azt hiszik, direkt pikkelnek rájuk, pedig nem, csak kezdik kiismerni őket. Lassan, sokára és most már talán későn is, de mindenképpen azzal a tanulsággal, hogy kultúrnépként viselkedni ezek nem tudnak. Deutsch története ennyi csupán olyan messzire mutató következtetést levonva, hogy helyük ott tényleg nincs...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.