2020. december 19., szombat

MOST PIHENNI KÉNE EGY KICSIT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.12.18.


Talán paranoiás vagyok – talán nem -, de valamiért az az érzésem támadt, hogy Orbán Viktor ahelyett, hogy a kandalló előtt törné a diót a bejglibe, vagy egyéb módon készülődne a karácsonyra, éppen fenyegetőzik. Értem én, hogy nehéz éve volt a Fidesznek, minden szarul alakult, ami csak szarul alakulhatott. Elbukták az EP választást, elbukták a nagyobb városokat, elbukták a fővárost, a szövetségesek hullanak, mint a legyek, a pártcsaládjuk ellenük fordult, a V4-ek megfeleződött, fogy a pénz, erősödik az ellenzék, itt a járvány és itt a gazdasági válság.

Azt már tudjuk egy ideje, hogy Orbán Viktor és az általa létrehozott és irányított rendszer sem győzni, sem veszíteni, sem becsületesen játszani nem tud. Egy dologra képes, de arra üzembiztosan: fenyegetőzni. Sajnos többnyire nem áll meg a dolog a fenyegtőzésnél, ha mód van rá, jön a pusztítás. Legalábbis annak a kísérlete. Emlékezzünk csak vissza, annak idején naponta kamera elé pattant egy Budai Gyula nevű frusztrált kisember, és belehörögte a mikrofonba, aznap mit leplezett le, és kit fog lecsukatni. A többszáz feljelentésből nagyjából semmi nem állt meg a lábán.

Aztán emlékezzünk arra, amikor Lázár János, aki most vidéken tengeti, de akkor még mindenért is felelős miniszter volt, megfenyegette a civileket, meg is rángatták az Ökotársat és Móra Veronikát. Mi lett belőle? Azon kívül, hogy norvégok nem adtak több pénzt, nem sok minden.

Aztán jött az, hogy amelyik civil szervezet külföldről kap támogatást, az köteles jelet pecsételni a homlokára. Igazából persze iszonyatos sokat rombolt a NER, de soha nem sikerült elérni az éppen aktuálisan kitűzött célt. Az más dolog, hogy profi módon képesek győzelemként tálalni a legnagyobb pofáraesést is, és vannak olyanok, akik el is hiszik. De ez a tényeken egyáltalán nem változtat.

Most megint semmi nem úgy alakult, ahogy őfényessége elképzelte. Ilyenkor sürgősen neki kell támadni valakinek, mert az nem lehet, hogy az emberek észrevegyék, nem annyira jó a helyzet, és talán Orbán Viktor felelős azért, hogy sokasodnak a bajok. A civil szervezeteket már régebben megtámadták, a független média romjai nem nyújtanak elég nagy felületet, migránsok sem rohamozzák a határokat, a melegeket most nem célszerű piszkálni, marad Soros György és az ő brüsszeli emberei, akik beszivárogtak Magyarországra.

Ideje lenne már, hogy valaki szóljon a miniszterek elnökének: ez az ország jelenleg (még) az Európai Unió tagja. Ezért sem betiltani nem tudja a neki nem tetsző pártokat, sem érdemben megtámadni nem tudja az uniós képviselőket, de legalább már nem is nagyon maradt szövetségese. Értem én, hogy fogy a levegő és nő az aggodalom, de nem lehetne egy kicsit halkabban bukni? Legalább ilyenkor, amikor az ember csak egy kis nyugalomra vágyik. Majd januárban lehet folytatni a hőbörgést, gyalázkodást és fenyegetőzést. Most pihenni kéne egy kicsit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.