2020. december 29., kedd

NOVÁK KATALIN, A KERESZTÉNY MINTAFELESÉG, BALOG ZOLTÁN A KERESZTÉNY MINTAFÉRFI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.12.28.


Az év végéhez közeledve szeretnénk segítséget nyújtani kedves olvasóinknak, hogy a január 1-i fogadalmaikat jó előre megfontolhassák. A helyes döntések meghozatalához azt a kérdést kell feltennünk, milyen emberek szeretnénk lenni január 1-től. Erről pedig nem kell sokat gondolkodni, mert pártunk és kormányunk gondoskodott arról, hogy kész minták álljanak rendelkezésünkre. Aki nő, az legyen olyan, mint Novák Katalin, aki férfi, az pedig legyen olyan, mint akit Novák Katalin állít mintaként a férfiak elé. Nem, nem Novák Katalin férjéről van szó, hanem Balog Zoltánról, Novák Katalin szupermentoráról.

Aki férfi, az legyen olyan, mint Balog Zoltán, aki immár nem miniszter, hanem református püspök, de olyan nagy az átjárás a kettő között, mintha a két pozíciót egyszerre töltené be. Balog Zoltán ugyanis elválaszthatatlan Novák Katalintól, mintha ketten töltenék be ugyanazt a posztot. Nemcsak Balog olyan, mintha családminiszter lenne, hanem Novák Katalin is olyan, mintha püspök is lenne.

Legyünk olyanok, mint egy fideszes miniszter és református püspök egyszemélyben, függetlenül attól, hogy férfiak vagyunk vagy nők, legyünk olyanok, mintha egyszerre lennénk Novák Katalin és Balog Zoltán. E két személyben egyesül a NER keresztény szubsztanciája.

Novák Katalin csak néhány hónapja családminiszter, de máris olyan, mintha mindig is az lett volna, s szerepét tekintve több annál, mint amit egy kormánytisztviselőről gondolnánk. Elég csak arra gondolni, hogy ugyanezt a pozíciót töltötte be egykor Göncz Kinga, aki Novák Katalin szerint egy családellenes kormány családminisztere volt. Egy biztos, Göncz Kinga nem adott mindenkinek követendő mintát, nem mondta meg, milyennek kell lennie egy nőnek, anyának, vagy feleségnek, nem testesítette meg magát “a” keresztény anyát és “a” keresztény feleséget. Nem mutatta be, milyen a tökéletes, mindenki számára követendő ideál. Igaz, a szabadságot sem azonosította azzal, amit Novák kötelezővé tenne.

Ha valaki egy pillantást vet Novák Katallin Facebook oldalára, megállapíthatja, hogy a miniszterasszony elemében van. Teljesen azonosult a keresztény mintacsalád, mintaanya, mintafeleség szerepével, mint a boldogság forrásával, mint aki megtestesíti mindazt, amit példának állít minden magyar nő elé. Mint Szűz Mária a középkori festményeken, ő minden családi kép fő alakja, mögötte a mellékszereplők, a gyerekek, és a háttérben a férj, mint Szent József, aki ácsolgat valamit a háttérben. Mindig mosolygósan, hibátlan sminkkel végezve a házimunkát, törlőkendővel mosva ablakot. Süt, főz, takarít, egyik kezében fakanál, másikban Brüsszel magyarellenes bürokratáinak nyaka. A magyar Wonder Woman...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.