2020. december 5., szombat

ORBÁN MEGINDULT A LEJTŐN, ÉS ELŐBB VÉGE LEHET, MINT AZT GONDOLNÁ - FORDULAT ÁLLT BE A NER TÖRTÉNETÉBEN, VÉGE A FELSZÁLLÓ ÁGNAK, MINDEN PŐRE, HAMIS, ÁLNOS ÉS HAZUG

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerz: Amerikai Népszava
2020.12.05.


Mi magyarok lassan megszokjuk, hogy Orbán nyilatkozatai mellé magyarázót és elmeorvost kell csatolni, de ez még új lehet az EU vezetőinek. Márpedig ezúttal is erre szorulnak. Orbán levelet írt Manfred Webernek az Európai Néppárt frakcióvezetőjének. Ebben azt írja, hogy Manfred Weber nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy “nem Magyarország és Lengyelország ellen hozzák létre a jogállamisági mechanizmust, annak pedig a célja a jogállamisági kérdések depolitizálása, kivonása a pártpolitikai vitákból”.


Weber igazat mondott, mert az uniós pénzek jogállamisághoz való rendelése mindekire egyformán vonatkozik, aki megsértené a jogállamiságot. Az más kérdés, hogy jelenleg két olyan ország van, amelyre ez közismerten igaz, amelyekkel szemben a 7. cikkely szerinti eljárás is folyamatban van: Magyarország és Lengyelország. A kettő nem zárja ki egymást. Orbán Viktor a levelében idézte azokat az európai politikusokat, akik kifogásolták a magyar jogállamiság hetét, ami Orbán felcsúti logikája szerint azt jelenti, hogy a jogállamiság feltételét Magyarország és Lengyelország ellen hozták létre.

Nyugszik a beteg, mondja ilyenkor az öreg dakota indián, majd megmagyarázza a doktor bácsi, hogy ha a törvényt Magyarország és lengyelország ellen hoznák, akkor beleírnák a törvénybe a két ország nevét, hogy ez kizárólag rájuk vonatkozik. Így azonban mindenki másra érvényes, és ha Magyaország és Lengyelország után bármelyik más uniós tagállam is ugyanolyan aljas fasiszta rendszert hozna létre, mint Orbán Viktor és lengyel keresztényfasiszta tanítványai, akkor ez a törvény őket ugyanúgy szankcionálná. Vagyis a törvény mindenkire egyformán vonatkozik, nemcsak Magyarországra és Lengyelországra, de csak azok tarthatnak szankcióktól, akik felszámolják a jogállamiságot, és jelenleg két olyan fasiszta állam van az Unióban, Magyarország és Lengyelország.

Nem tesz jót a szabad pálinkafőzés Orbánnak, mert a logikai képességei egyre gyengébbek, és azt hiszi, hogy mindenki olyan hülye, mint a hódolói, és nem ért meg egy ilyen egyszerű logikai összefüggést. Orbán azt játssza el, mintha most leleplezte volna Manfred Webert, mintha bármi ellentmondás lenne az általa elmondottak és az ő fasiszta rendszerét ért kritikák között, ezért a felcsúti kocsma ízes művelt kifinomult stílusában a német frakcióvezetének azt üzente, hogy “ti balfácánnak néztek bennünket”. Szerintünk Weber és az EU nem nézi balfácánnak Orbánt, tíz éve sokkal többet és jobbat feltételez róla, mint aki valójában. Orbán nézi balfácánnak a magyarokat, hogy teljesen hülyék, nem értik meg, hogy egy mindenkire érvényes szabály azért fenyegeti ezúttal Magyarországot és Lengyelországot, mert ők sértik a jogállami normákat. Ha nem tennék, a rendelkezés nem fenyegetné őket sem.

Orbán nemcsak a magyarokat nézi teljesen hülyének és a saját szintjén állónak, amivel nagyon lebecsüli saját népét, hanem “balfácánnak nézi” az Európai Uniót, amely szintén téves helyzetértékelés. Nem azért nem csapták még szájon, mert nem érdemli meg, vagy nem ismerték volna fel, milyen pitiáner pávatáncot jár, hanem azért, mert türelmes, toleráns úriemberek, diplomaták, akik tistzelik a magyar

népet, bármekkora balfácán és idióta a miniszterelnökük, de mostanra megelégelték. Most sem ebben a stílusban beszélnek Orbánnal, mint ahogy ez a közönséges paraszt ővelük, hanem egyszerűen bezárnak egy kiskaput, hogy egy magát ügyesnek és trükkösnek képzelő szélhámos bűnöző az európai polgárok pénzén építi a maga pelenkaszagú kacsalábon forgó diktatúráját, miközben őket gyalázza. Úgy tűnik, legalábbis reményeink szerint, hogy elég határozottak, hogy ennek véget vessenek.

Orbán elvesztette a realitás érzékét, saját bukását gyorsítja. Érezhetően megfordult a helyzet, és nem veszi észre. A Szájer-ügy lerántotta a leplet és lerántotta azt az álkeresztény leplet, amivel a fasiszta diktatúrát leplezte, és amivel a magyarokat becsapta. a király meztelen, és nem veszi észre. Úgy tesz, mintha minden úgy lenne, mint eddig. De nincs így. Most azzal menthetné magát, ha sürgősen visszavenne az arcátlan stílusból, meghunyászkodna és keresné a jó viszonyt, az ügyek elsimítását, és megpróbálná újra építeni a bizalmat, ami most nagyon veszni látszik.

De láthatóan nem érzékeli, hogy vége a felszálló ágnak, megindult a lejtmenet. Minden területen, gazdaságilag, politikailag, erkölcsi szempontból, nem működik a propaganda, minden szó csak irritálja az embereket, minden mondat zengő érc és pengő cimbalom. Hiteltelen, hazug, átlátszó és irritáló. Neki vége. Még elhúzhatja valameddig, de az uralkodásának napjai meg vannak számlálva. Ilyenkor már semmi nem jön be, és minden ellene dolgozik. Nem gondoltuk volna, hogy ez ilyen hamar bekövetkezik, de ezt csak magának köszönheti. Mohósága ellenséggé tette az országot...

ITT OLVASHATÓ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.