2020. december 23., szerda

PÓT-SZEREPOSZTÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
 - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.12.22.


Ha jól látom, igen érdekesen fog alakulni a színművészeti és filmművészeti képzés kicsiny hazánkban. Szerencsére remek cseresorok várnak készenlétben, nem kell pánikolni. Palkovics doktorprofesszor úr (valahol olvastam, hogy már professzor is lett ő, bár lehet, hogy eddig is az volt, csak nekem nem tűnt fel) mindjárt oktathatná a szép, tiszta beszédet, a helyes artikulációt. Vidnyánszky Attila ugyan el van tűnve, de majdcsak előkerül. Ő bármit oktathatna, mindenhez ért. Lázár János szintén ért mindenhez, de momentán a vidéki földesúr szerepében remekelhetne a színpadon addig is, ameddig nem nevelődik ki az új színész generáció.

Igaz is, egyszerűbb szereplőket találni, mint tanárokat. Novák Katalinnak egy állandó, univerzális anya szerep lenne testhezálló, Szijjártó Péter a sértett kisember szerepében válthatná meg a világot. Németh Szilárd parádés Svejk lehetne, Varga Juditnak el tudok képzelni valami jó kis intrikus szerepkört. Varga Mihály A könyvelő halála című darabban alkothatna maradandót, Pintér Sándort A keresztapában képzelem el. Deutsch Tamás talán táncoskomikusként tudná szolgálni a népművelést, parádés duót alkothatnának Bayer Zsolttal.

Természetesen a súgó, főrendező és egyben függönyhuzigáló munkakörre szóba sem jöhetne más, mint Orbán Viktor.

Egyszóval nem kell annyira erőlködni a színészképzéssel, van itt bőven alapanyag. Mimagyarok pedig szokás szerint megvennénk a jegyeket borsos áron, majd jól nem mennénk el megnézni a darabokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.