2020. december 31., csütörtök

VAKCINÁT A HÜLYESÉG ELLEN!

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2020.12.30.


Még élünk néhányan, akik emlékezünk arra, hogy Gyurcsány és Dobrev Klára Toto kutyával kedveskedett az orosz elnöknek, mosolyogtak rá, mint parasztica az angolvécén.
Eltelt kis idő, Toto szegény elpusztult, és kis híja volt, hogy nem ez történt - politikai értelemben - az ajándékozókkal is.
Aztán a körülnmények szerencsés együttállása, Orbán tolvajlásainak, idiótaságainak és Gyurcsány ütésállóságának eredményeként lassan-lassan megváltozott a helyzet, ma Gyurcsány ismét fajsúlyos szereplője a belpolitikának, Dobrev Klára pedig szép karrier előtt állna, ha sajtkukac férje nem érezne megint késztetést arra, hogy remek ötleteivel brillírozzon.
Most például hadjáratot indított a koronavírus elleni orosz vakcina ellen.
“Észre kellene venni: az EU megint elvégezte a munkát a magyar kormány helyett: bevizsgálták és engedélyezték a német-amerikai vakcinát, sőt már Magyarországra is küldtek belőle. Nem kell emberkísérletekbe kezdeni, nem kell elvenni az emberek kedvét az oltástól az orosz vakcinával, hanem be kell adni az EU által engedélyezett biztonságos vakcinát.
Ennyi a feladat." - mondta a DK szóvivője, kinek számára enyhítő körülmény, hogy fizetésért olyan, amilyen, ugye.

A koronavírus elleni vakcina ma a világ legnagyobb üzlete, amelyik beszállító kizárólagosságot szerez egy országban, az gennyesre keresheti magát, ami önmagában nem lenne baj, hiszen nem vagyunk mi kommunisták, ahogy a Keresztapa című filmben a másik maffia is állást foglalt - kapitalizmus van, vagy mifene, dőljön el versenyben a dolog - győzzön a jobb.
De, hogy melyik a jobb, emberfia nincs ma, aki meg tudná mondani, még a szakemberek között sem, merthogy a puding próbája az, hogy megeszik, a vakcináé meg a tömeges alkalmazás.
Erre mondja most a DK, hogy emberkísérlet, ami természetesen minden gyógyszerre igaz, mind egy-egy folyamatos emberkísérlet, és ezen semmit nem változtat, hogy tájékoztatják a nagyérdeműt, hogy a gyógyszer mellékhatása egymillió felhasználóból egy esetben halál.
Ez ugyan százalékosan csak rengeteg tizedesjeggyel kifejezhető százalék, de annak az egy embernek éppen száz százalék.
A politikusok ne akarjanak kijárói lenni egyik vagy másik vakcinának, mert hülyék hozzá, vágjanak is bármilyen bölcs pofát.
Amúgy is tele van a púpom a russzofóbiával, primitív dolognak tartom, főleg tudományos kérdésekben, ahol nem játszhatna szerepet a politikai rokonszenv vagy ellenszenv, különösen az egész világot érintő egészségügyi kérdésekben, mint volt hajdan a járványos gyermekbénulás és amilyen ma a Covid pandémia.
Ugyanez a véleményem Paks kérdéséről is, valószínűleg ezzel se leszek népszerű, hiszen az áram a konnektorból jön, mint tudjuk.
Politikusnak szerintem az nevezheti magát, aki a társadalom érdekeit képviseli akkor is, ha a társadalom aktuálisan éppen tudatmódosult állapotban van
A járványos gyermekbénulás ellen is kétféle vakcina volt versenyben, a Salk és a Sabin nevével jelölt változatok, utóbbiak jelentették aztán a tényleges megoldást a járványra.
Ezeket a Szovjetunióban és Kubában használták először tömegesen - a mi generációnk is kapott belőle, hálistennek, akiket előtte elért a betegség, azokra rossz esetben a vastüdő várt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.