2020. december 10., csütörtök

VÉTÓÜGY: "MINTHA MÁSIK MŰSORT NÉZNE AZ ELLENZÉK EGY RÉSZE"

KLUBRÁDIÓ
Szerző: PARA-KOVÁCS IMRE
2020.12.10.


Várhatóan 2022 második feléig, de inkább 2023-ig nem lesznek olyan eszközök az EU kezében, amellyel meg tudja állítani a korrupt kormányokat – mondta a Transparency International ügyvezető igazgatója. Martin József Péter szerint ezért érhetetlen, hogy az ellenzék egy része miért nevezi a német soros elnökség, valamint a magyarok és a lengyelek közötti alkut Orbán Viktor teljes vereségének, hiszen valójában a miniszterelnök időhúzó taktikája sikerre vezetett.


A korrupcióellenes világnaphoz kapcsolódóan kérdeztük Martin József Pétert, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatóját. Elmondta, nagyszabású online, hibrid konferenciával ünnepelték ezt a napot (amely, ahogy műsorvezetőnk mejegyezte, a korrupcióelleneseknek ünnep, a korruptakat meg úgyse érdekli) a Közép-Európai Egyetemen, beszélgettek az Európai Ügyészségről, előadást tartott Tölgyessy Péter és Hadházy Ákos, és a GRECO elnöke is bejelentkezett.

Hangsúlyozta: a járvány kitörése óta új sebességbe kapcsolt a magyarországi haveri kapitalizmus, a statisztikák azt mutatják, hogy sok tízmilliárdot, sőt, a stadionépítéseket is nézve 150 milliárdot fordított arra a kormány, hogy kistafírozza a haveri köröket. Ürügyként használja a járványkezelést és azt, hogy érthető módon mindenki az egészségével van elfoglalva, arra, hogy pénzeket folyasson ki a hozzá közel állóknak, és ennek megteremtse a feltételeit - tette hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.