2021. január 12., kedd

A DIREKT36 ÉS A G7.HU ÚJSÁGÍRÓI NYERTÉK AZ IDEI TRANSPARENCY-SOMA DÍJAT

G7.HU
Szerző: G7.HU
2021.01.11.


Panyi Szabolcs, a Direkt36, valamint Fabók Bálint és Jandó Zoltán, a G7.hu újságírói megosztva nyerték el az idei Transparency-Soma Díjat. Az összesen egymillió forinttal járó elismerést a Transparency International Magyarország által szervezett online díjátadó eseményen adták át hétfő délután.


A Transparency International Magyarország által felkért szakmai zsűri a beérkezett 25 pályamunka közül két pályaművet díjazott. A pályázatok elbírálásának három fő kritériuma: az oknyomozó munka mennyisége és minősége, a téma relevanciája, továbbá a közérthetőség.

Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírójának díjazott cikke a német-magyar kapcsolatok történetének elmúlt bő két évtizedét tárja fel rendkívüli részletességgel, nyomon követve a gazdasági és politikai érdekek összefonódását.

Fabók Bálint és Jandó Zoltán (G7.hu) győztes cikksorozata 
a magyar közvélemény számára kevéssé ismert, a gazdaságban mégis meghatározó befolyással rendelkező Rahimkulov-család magyarországi érdekeltségeit, továbbá társasági adókedvezményekkel kapcsolatos visszaéléseit tárja fel cégadatokra és egyes érintettek beszámolóira hivatkozva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.