2021. január 4., hétfő

A KÖZPÉNZBŐL FIZETETT EGYMILLIÓ EURÓS PUSKÁS AKADÉMIA JÁTÉKOS HÁROM ÉV ALATT EGY GÓLT RÚGOTT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: DARVAS-TANÁCS ILLÉS
2021.01.03.


...Latifi 2017-ben az albán bajnokság legdrágább játékosának számított. A játékosok értékével és átigazolásaival foglalkozó Transfermarkt a játékos árát 825 ezer euróra becsülte. Csapatát akkor az Európa-liga csoportkörébe lőtte a Dinamo Zagreb ellen. A Puskás “Akadémia” szakértői, játékosmegfigyelői, és további rendkívüli adottságokkal megáldott stábtagjai okosan felmérve a helyzetet egyből küldtek egy pár száz millió forintos ajánlatot, nehogy a Bayern München vagy a Real Madrid megelőzze őket. Ki ne akarta volna ezt az albán ligában futballozó gólfelelőst? Biztosra mentek.

Nézzük meg a fizetését is. Havonta megközelítőleg annyi pénzt visz haza, mint Magyarországon egy középiskolai tanár három év alatt, mivel Magyarország jobban teljesít. 2017-es átigazolásakor 30 ezer euróról írtak, de ez mára 25 ezer euróra pontosult; ez 9 millió forint. Az is bizonyítja a magyar reformok működését, hogy a 2020-ban Latifiért bejelentkezett Partizani Tirana (a leggazdagabb albán klub) nem tudta volna biztosítani a futballsztár fizetését. Mi, magyarok, gond nélkül álljuk ezeket a csillagászati összegeket. Igen, mi magunk, magyar adófizetők álljuk, a mi pénzünkből megy.

Az idei idényben a koronavírus a Puskás “Akadémiának” is keresztbe tett, így olyan súlyos helyzetbe kerültek, hogy a saját nevelésű (nem is tudtuk, hogy van ilyen) játékosaikat is pályára kellett küldeniük. Latifi 2017 óta 29 mérkőzésen 1 gólt szerzett a Puskásban, ámde a 2019-20-as idényben kölcsönben volt a legendás moldáv bajnokságban szereplő Sheriff Tiraspol-nál, ahol 11 meccsen 1 gólt termelt. A jelenleg 300 ezer eurót érő Latifi az NB III Benjamin Button-je. A legtöbb játékostól eltérően ő hatalmas árral kezdte és pengőket érve fejezi majd be a pályafutását. Általában ez fordítva szokott történni. Nagy szerencsénkre még Magyarországon van és tovább bolondítja a Bicske vagy a Mosonmagyaróvár játékosait.

A mai napig nem tudni, hogy mégis miért éri meg Latifi eltartása. Nagy valószínűséggel valaki még ezen is sokat keres.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.