2021. január 31., vasárnap

BUKFENC MINDENT TUD

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2021.01.30.


Saját cirkuszt épít magának a Bohóc.
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a Magyar Cirkuszművészeti Központ építését Bukfenc, a bohóc.
Meg van mentve a nemzetgazdaság!
Ebből kifolyólag azt csinál. amit akar a Nyugati Pályaudvar melletti területen, nincs pályáztatás, nincs régészeti vizsgálat, nincs hatályos építési rendelet, nincs jogálla... - ja, az állítólag még van, de hogy önkormányzatiság biztosan nincs, arra mérget lehet venni.
Hogy hol és mi épüljön Budapesten, azt nem a budapesti embverek döntik el, hanem Bukfenc - Alcsútról.
Merthogy Bukfenc mindent tud.

Leonardo da Vinci után talán még egy ekkora polihisztor volt, mint ő, az oroszok tettek szert rá, gyárilag Dzsugasvilinek hívták, import volt ő is.
És íme, most mi is magunkénak mondhatunk egy ilyen emberfeletti tehetséget, aki számtalan közös vonást mutat fel a hajdani diktátorral.
Ha abban a korban születik, Rákosinak annyi, mehetett volna a porond és a lószar koordinálásáért felelős kormánybiztosnak, ha befogja a pofáját.
Hiába, aki tehetség, az tehetség, aki meg nem, az ellenzék.
Bukfenc bohóc a helyi Csinn-Bumm Cirkusz sztárja, nagyokat lehetne röhögni kisstílű mesterkedésein, átlátszó trükkjein, ha nem lopna.
De lop.
És két tolvajlás között kioson a Karmelita Színházból, átlopakodik Horányba és kutat mérgez, merthogy ahhoz ért és azt szereti csinálni igazán, meg az emberek szembefordítását egymással. Aztán mikor ez sikerül, akkor vidáman felrikkant: Bukfenc mindent tud!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.