2021. január 1., péntek

ÉJFÉLKOR AZ RTL KLUB MEGMUTATTA, HOGY ÉLHETNÉNK AKÁR EGY NORMÁLIS ORSZÁGBAN IS

444.HU
Szerző: MIKLÓSI GÁBOR
2021.01.01.


Egészségügyis, roma kislány, mozgás- és értelmi sérült, krisnás (vagy valami olyasmi), nyugdíjas, rendőr. Ők énekelték a Himnuszt az RTL Klubon éjfélkor, meg zenélés közben a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei, kórusban.

Utána a karmester, Fischer Iván arról beszélt, hogy ha tartjuk a távolságot, hordjuk a maszkot és beoltatjuk magunkat, pár hónap múlva megint megölelhetjük egymást és érezhetjük, hogy összetartozunk. Aztán a boldog új év mellett mindenkinek jó kedvet, egészséget és közösséget kívánt.

Ha Áder Jánosnak lenne érzéke a néplélekhez, újévi köszöntője helyett nagyjából ezt mondja el ő is, bő fél perc alatt, minden felesleges komolykodás nélkül. A 2020 utáni első percekbe pont ennyi pátosz fért bele.

Az RTL Klub azonban nem állt meg ott, hogy a Himnusz mindenkié, a roma, a sérült, a lilakaftános meg a hamisan éneklő is magyar, és együtt tépjük a balsorsot, vagy az minket. A második két és fél percben családos magyar felnőtteket mutattak, ami, bármilyen furán hangzik 2020-ban, elég meglepő húzás volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.