2021. január 31., vasárnap

FOGD A KRUMPLID ÉS ERIGGY

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.01.31.


Tüntetni készülnek ma a megalázott és megnyomorított vendéglátósok, és nem úri passzióból, hanem, hogy éhen ne haljanak. Azért az már delikát, ha egy fogadóst fenyeget ilyen veszedelem, most azonban az a sajátos helyzet állott elő, hogy ő szíve szerint etetné a népeket, a jámbor halandók pedig tömnék magukba, amit eléjük raknak, de nem lehet, mert a hatalom nem engedi. Fura ez a hatalom, hogy milyen megfontolásai vannak, mert a tüntetők olyan felindulással is indulnak a térre, nem szeretnék, ha ők és cégük teljesen kivérződve aztán valamely nerlovag zsebében végeznék, mert most már azt feltételezik, hogy erre is fut a dolog.

Jogos az aggodalom, mert többségük semmiféle segítséget nem kap és kapott az államtól, ami maga Orbán, míg viszont hírek szerint a világ leggazdagabb embereinek listáján is gyakran felbukkan az a Khalaf al-Habtoor dubaji milliárdos viszont igen, mint magyar szállodatulajdonos. Meg Mészáros persze, rengeteget, a sarki kifőzdés viszont nem. Hogy az állam – így Orbán – keze ki és mi felé hajlik, az is tanulmány értékű. Mert például, ahol a kedves leánya, tudják, a pelenkahajigáló úrhölgy cége lakozik, az ottani menza mindenféle zavarok nélkül működik, felvételek szerint egymás valagába érnek az emberek ott, és mégis minden szabályos és jogszerű.

Igen, hát a jog. A rendeletek. Míg a ma tüntetni készülő megnyomorított vendéglátósok csak magukban morogtak, zsörtölődtek és zsémbeskedtek, mint elhanyagolt feleségek, addig elég volt szimplán fenyegetni őket kis bezárással, kis pénzecskével. Most viszont, hogy nagyon emlegetik a fejüket, és elterjedt körükben a lázadás szelleme, keményíteni kellett. Ezt a kedves vezető pénteken megígérte, szombatra már a közlönyben volt, mire nem jó a rendeleti kormányzás, ugye. Levágom a töködet, ha kinyitsz, fenyeget már ez a rendelet, ötmillióra büntetlek, eltiltalak a szakmádtól, ami, valljuk meg, brutális kilátás, és azt a képzetet kelti a vendéglátósban, hogy a hatalom őtet nem igazán kedveli.

Soha nem is volt így. Ez a hatalom saját magán kívül nem szeret senkit, nem szabad hinni neki, ha azt hazudja, éretted van, nem igaz. Önmagáért való a hatalom csupán, hogy Hegelezzünk kicsit, mi pedig nekünk valók vagyunk. Az is érdekes viszont, hogy a szeretett és ápolgatott vendéglátósok, amikor elkezdtek lázadozni, hogyan váltak Orbán sajtójában gyurcsányista összeesküvőkké, ami azt mutatja, ha csak egy kicsit is nem úgy táncol az alattvaló, ahogyan a hatalom fütyöl, máris sorosista ellenség válik belőle. Különös világban élünk, annyi szent. Ez pedig a kívülállónak tűnhet bármily iszonyúnak, működtetőinek az egyetlen lehetséges és a legjobb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.