2021. január 16., szombat

HA VAN ÉSZJÁRÁS, AMI TÚLMEGY MINDEN HATÁRON

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2021.01.15.


...ez az észjárás így ahogy van, minden határon túlmegy. Megpróbálom lefordítani. Ránézésre ez nem több, mint Krekó Péter szándékosan félremagyarázott szavainak propagandába csomagolt újramelegítése. Vagyis hogy az ellenzék erre játszik: ami a kormánynak rossz, az az országnak is rossz, az ellenzéknek meg jó.

Akkor tehát a kormányt nem lehet bírálni semmiért? Egyáltalán ki a felelős azért, hogy milyen döntések születnek egy válság idején, hiszen a felcsúti észjárás szerint a kormány láthatóan nem felelős? Hát… izé. Úgy tűnik, Orbán ide jutott tizenegy év teljhatalom után, amely 11 év nagy részében kizárólag a saját maga által generált válságo(ka)t kellett kezelnie: nem túl szimpatikus gondolat számára, hogy egy válság idején a kormány felelősségre vonható a döntéseiért, vagyis azért, mert a dolgok szarul mennek. Ebben viszont nem az aggasztó, hogy ha a kormány nem tehet semmiről, akkor valószínűleg az ellenzék tehet mindenről, hanem az, hogy innen már csak egy lépés az, hogy a hülye polgár tehet róla. Hogy megfertőződőtt, hogy meghalt és egymás hegyén-hátán fekszik a halottasházban, hogy nem halt meg, viszont elvesztette a munkáját, hogy nem volt képes új munkahelyet találni, hogy csődbe ment a cége, hogy nem tudja eltartani a családját, és hogy egyáltalán: kurvára nem esik bele abba a körbe, amelynek szárnyalást, fellendülést és tovább zsírosodást hozott a válság.

Ez az orbáni gondolkodásmód és észjárás. Se logika, se bármilyen erkölcsi alapvetés nem szorult bele, a lényege viszont a síkhülyék számára is érthető: bármit mond, vagy tesz, vagy nem tesz a kormány, az jó az országnak; bármit mond, vagy tesz, vagy nem tesz az ellenzék, az rossz. És igen, a logika vége mindig ugyanaz: a kormányt nem lehet bírálni. Ez pontosan ugyanaz a dogma, minthogy Isten nem tévedhet. Mert csak. Ha kétségbe vonod Isten tévedhetetlenségét, azzal megdöntöd a dogmát, mert Isten ezek szerint tévedett akkor, amikor téged teremtett, vagy amikor megengedte, hogy kétségbe vond a tévedhetetlenségét. És akkor megszűnik létezni a világ. Azaz ha kiderül, hogy Orbán valóban az, aminek Simicska bélyegezte, akkor mindmeghalunk.

Kurvajó. Ennél csak az a jobb, hogy amikor történetesen nincs válság, akkor ugyanez a sajátos, valóban minden határon túlmenő felcsúti gondolkodásmód, logika és észjárás érvényes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.