2021. január 1., péntek

HOGY VÁLTOZIK AZ ÉLET 2021-BEN?

TELEX
Szerző: ELŐD FRUZSINA
2021.01.01.


És akkor egy pillanatra mindenki álljon meg, csukja le a szemét, vegyen egy mély levegőt, fújja ki magát, és mondja el magában háromszor:

VÉGRE VÉGE 2020-NAK.

Az évnek, ami az évszázad legrosszabbjaként készül épp bevonulni a történelembe, bár ha valakiben pislákol némi realitásérzék, az azért sejtheti, hogy lesz ez még így se. De kár volna apokaliptikus gondolatokkal tönkretenni a minden bizonnyal pompás lockdown-szilveszteri hangulatot. Egyelőre maradjunk annyiban, hogy ha ezt olvassuk, akkor 2020-at biztosan túléltük, ami már önmagában szép teljesítmény, hát még az, ha a józan eszünket is sikerült közben megőriznünk. Vagy gondoljunk arra, hogy az idei tapasztalatokkal felvértezve a jövő esetleges borzalmait vállrándítással elintézhetjük majd, az eufórikus örömérzethez pedig egy darabig akár annyi elég lehet, hogy maszk nélkül mászkálunk, megöleljük a családtagjainkat, beülünk valahova enni-inni a haverokkal, vagy elmegyünk moziba.

A 2020 és 2021 közötti váltás ugyanakkor nem csak szimbolikus határvonal, hanem a szorgosan dolgozó államapparátusnak és csatolt részeinek köszönhetően tényleges változásokat is hoz, alább összeszedtünk az idő múlásának fontosabb gyakorlati következményeit...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.