2021. január 10., vasárnap

LÁSZLÓ IMRE: HADD SEGÍTSENEK MÁR AZ ORVOSOK!

KLUBRÁDIÓ
Szerző: BOLGÁR GYÖRGY
2021.01.08.


Semmilyen kormányszerv sem kereste meg az önkormányzatot az oltással kapcsolatban, de még a feltett kérdésekre sem válaszolnak – fakadt ki László Imre, Újbuda polgármestere, aki egyébként kórházigazgató volt korábban. Ő is, mint annyi más szakember, az információt, a felvilágosítást hiányolja. Már rég ott kellene lenniük a tájékoztató képeknek, szövegeknek az óriásplakátokon, hogy az emberek számára kiderüljön, mit kérnek tőlük és miért. Mi történik az ő érdekükben.

A pestist, kolerát, tífuszt el lehetett felejteni, mert feltalálták a védőoltást, nem tizedelhették tovább az emberiséget ezek a betegségek. Most itt van egy új járvány, itt van a védőoltás, és itt van az összevisszaság, a duma, amely elbizonytalanítja az embereket – mondja László Imre. Olyan oltópontokról beszélnek, amelyeket a választáskor használt szavazókörökben alakítanának ki, szó nincs –legalábbis a központi kommunikációban- a rendelőintézetekről, sportcsarnokról. Miközben a televíziókban folyamatosan látható, hogy ilyen intézményekben állítanak fel központokat külföldön. A XI. kerületben is számos helyszín van, ami alkalmas lenne a célra – állítja a polgármester. Csak sehol nincs egy központi szervező csoport, amelyikkel minderről tárgyalni lehetne.

A legnagyobb hibának pedig azt tartja László Imre, hogy a háziorvosokat nem vonják be az előkészítő munkába. Amit oltási tervnek neveznek, az nem terv. Akkor lenne az elvekből terv, ha a háziorvosok tudásával, információival telnének meg. Ne a politika irányítsa már a szakmát, hanem fordítva! A politika engedje meg az orvosoknak, hogy segíthessenek, hogy azt tehessék, ami a hivatások – mondta László Imre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.