2021. január 5., kedd

MÉSZÁROS LŐRINC GYEREKEINEK CÉGE IS ÉRINTETT AZ ÉRDI ÚTÉPÍTÉSI BOTRÁNYBAN, A RENDŐRSÉG NYOMOZ

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KIS ZOLTÁN
2021.01.04.


Nyomozást folytat a rendőrség az Érd és Sóskút között – részben természetvédelmi területen – formális engedély nélkül létrehozott út ügyében. A feljelentést tevő érdi alpolgármester szerint az úgynevezett “fehér utat” illegálisan építették meg a köznevelési centrum építésekor kitermelt köves földből. A feljelentés szerint mindezt a földtulajdonosok tudta nélkül, ám az akkori érdi fideszes és független sóskuti polgármester támogatásával tették meg. A köznevelési centrumot Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége építi – ők azt állítják, jóhiszeműen jártak el.


“A Budaörsi Rendőrkapitányságon hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt van folyamatban az eljárás, jelenleg ismeretlen tettes ellen” – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Átlátszóval az úgynevezett “fehér út” ügyében tett feljelentés sorsát firtató kérdésünkre.

A szóvivő által megjelölt bűncselekményt a törvény – alapesetben – legfeljebb három évi szabadságvesztéssel fenyegeti, és az követi el, aki “arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.