2021. január 27., szerda

NEM RAJZOLNI AKARNAK EGY IDEÁLIS KORMÁNYT

168 ÓRA
Szerző: FEKETE NORBERT
2021.01.27.


Bár a három független képviselőként politizáló politikus nem csatlakozhatott az ellenzéki pártok egyezségéhez, a véleményük mégis megjelenhetett a tárgyalásokon. Elmondják, miket tartanak az esetleges kormányváltás utáni fontos teendőknek.


Biztos, hogy lesz olyan ellenzéki politikus, aki kormányon kísértésbe esik, de a legfontosabb, hogy a Fidesz uralmával ellentétben ennek jogi következménye kell hogy legyen – válaszolja Hadházy Ákos a kérdésre: nem tart-e attól, hogy az a rengeteg különböző, most éppen elnyomott politikai és gazdasági érdek – ha az ellenzék kormányra jutna – utat törne magának. Ez is erősítené a sztereotípiát, hogy az ellenzék sem különb a kormánypártoknál. A független képviselő szerint épp az „ellenzéki kormány” egyik alapvetése az legyen, hogy nemcsak a fideszes vagyon visszaszerzése érdekében, hanem a saját korrupciógyanús eseteivel szemben is kellő határozottsággal lép fel.

Ehhez azonban előbb választást kell nyerni. Egyelőre az egyesült ellenzék jó úton halad afelé, hogy egységesen – és esélyesként – induljon neki a 2022-es választásnak. A Jobbik, Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd és LMP alkotta szivárványkoalíció vezetői néhány hete meg is állapodtak az alapelvekben, és abban, hogy előválasztáson döntenek a jelöltekről.

Ezeken a tárgyalásokon nem vett és nem vesz részt sem Szél Bernadett, sem Hadházy Ákos, sem pedig Szabó Szabolcs,

jóllehet mindhárman ellenzéki politikusok. Hármójuk Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség nevű képviselőcsoportja – lévén nem párt – nem csatlakozott a megbeszélésekhez, de a Momentummal kötött szövetségi megállapodás biztosítja számukra, hogy ezeken a tárgyalásokon is megjelenjen a véleményük.

Habár ez a vélemény szinte semmiben nem különbözik az összefogás pártjainak elképzeléseitől, a csoport tagjai nem csatlakoznak egyik formációhoz sem, egyéniben, függetlenként tervezik az indulást, illetve a részvételt az esetleges előválasztásokon. Ez azonban nem zárja ki, hogy ne fogadják el pártok támogatását, a Momentummal pedig szövetségi viszonyt is ápolnak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.