2021. január 15., péntek

ORBÁN VIKTOR: A KÍNAI VAKCINÁVAL JÓVAL A NYÁR ELŐTT IS VISSZAKAPHATJUK AZ ÉLETÜNKET

24.HU
Szerző: VASKOR MÁTÉ
2021.01.15.


Hamarosan új fázisba lép az oltási program, a 60 évnél idősebb krónikus betegek 1 millió 756 ezren vannak. A miniszterelnök szerint egy hétvége alatt be tudnák őket oltani, ha lenne elég vakcina, de nincs. Orbán bejelentette: 2022-től a fiatalok jövedelemadómentességet kapnak 25 éves korukig.


"Az operatív törzsről estem be ide, friss számot tudok önnek mondani: 105 728 embert oltottunk be. Az oltókapacitásunk jóval nagyobb, mint amennyi vakcinánk van, nem azért nem haladunk gyorsabban, mert ne tudnánk, hanem mert nincs elég vakcinánk"

– kezdte pénteki interjúját a Kossuth Rádióban Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a számok alapján jól látható, Nagy-Britannia már a lakossága 4 százalékát oltatta be, az Európa Unió 1 százalék alatt van. Ez nem azért van, mert a mi orvosaink rosszabbak lennének, mint a britek, hanem mert nincs elé vakcina, ismételte.

"Fel kell tenni a kérdést: jó döntést hoztunk-e, a 26 miniszterelnök közösen? Aki nem vesz részt és a saját útját járja, azok előrébb vannak, mint mi. Baj idején, amikor válság van, akkor a felelősség kérdését későbbre kell halasztani, ahelyett, hogy elkezdenénk mutogatni Brüsszelre, és a frusztrációnkat a brüsszeli bürokratákra fordítanánk, próbáljunk alkotó energiát létrehozni, szerezzünk vakcinát" – közölte...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.