2021. január 27., szerda

PUTYIN PALOTÁJA MELLETT ELTÖRPÜLNEK A FONTOS MAGYAR EMBEREK KACSALÁBON FORGÓ DÁCSÁI

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2021.01.26.


Az elmúlt évek során számtalan közszereplő luxusingatlanát mutattuk be olvasóinknak, Semjénék vadászházától kezdve Tiborcz István alsóörsi nyaralóján át Orbán Győző Hatvanpusztán épülő óriásbirtokáig. Vlagyimir Putyin orosz elnök Fekete-tengeri palotájához képest persze még az utóbbi is csak egy koszos balkáni putri, szóval kis ország, kis dácsák. Mutatjuk a legérdekesebb ingatlanokat, amelyeket az elmúlt években az Átlátszó – és néhány független laptársunk – bemutatott a nyilvánosságnak.


Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus néhány napja mutatta be a nyilvánosságnak Oroszország legjobban őrzött és (eddig) legtitkosabb épületét: Vlagyimir Putyin orosz elnök 17.691 négyzetméteres palotáját a Fekete-tenger partján. Az orosz titkosszolgálat, titokzatos cégek és emberek szövevényébe rejtett ingatlanban kaszinó, sztriptízbár, makettszoba, kápolna, jégcsarnok és minden egyéb extra van, amire csak szüksége lehet az elnöknek.

Ahogy egy olvasónk fogalmazott: “Ehhez képest még Hatvanpuszta is csak egy koszos putri”, de ugye az még nincs kész, így nem tudhatjuk, milyen lesz a végén.

Navalnij videójától ihletve azonban összegyűjtöttük, hogy Magyarországon milyen és hány darab Fontos-Ember-Villa ismert eddig, és nincs ok panaszra: sok kisebb-nagyobb dácsa került már nyilvánosságra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.