2021. január 16., szombat

TIBORCZ ISTVÁN UNIÓS TÁMOGATÁST KAPOTT, EGY SZLOVÁK OLIGARCHA 19 ÉV BÖRTÖNT - MUTYIMONDÓ / HETI LAPSZEMLE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2021.01.15.


24.hu: Orbán Viktor veje ezúttal erdősítésre kapott uniós támogatást


Jelentős összegű, 215 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból Tiborcz István – derült ki a kormányzati pályázati portál nyilvántartásából. Az adatok szerint Orbán Viktor miniszterelnök veje ezúttal erdősítés támogatására kap pénzt. A projektleírás alapján a beruházást Brüsszel teljes egészében finanszírozza, tehát Tiborcznak nem szükséges önrészt fizetnie.

Telex: Börtönre ítélték a szlovák újságírógyilkosság perében felmentett oligarchát

Váltóhamisítási ügyben 19 év szabadságvesztésre ítélte a szlovák legfelsőbb bíróság Marián Kocner oligarchát, akit Ján Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkolásának perében tavaly szeptemberben felmentettek a felbujtás vádja alól. A vád szerint Kocner két társával együtt összesen négy hamis váltót készített, amelyek alapján 69 millió eurónak megfelelő összeget szereztek a Markíza televíziótól.

Index: 20 milliárdos nyereséget ért el tavaly a Duna Aszfalt

A Duna Aszfalt a 2019-es 24,35 milliárd forint adózott eredménye után tavaly 19,8 milliárd forintos nyereséget könyvelhetett el 2020 első kilenc hónapjában – derült ki a BÉT honlapjára feltöltött dokumentumból. Azért csak az első három negyedévről kellett beszámolót készítenie a Szíjj László 100 százalékos tulajdonában lévő útépítésekkel foglalkozó cégnek, mert 2020 októberétől már zártkörűen működő részvénytársaságként működik tovább. A Szijjártó Péter külügyminisztert jachtoztató Szíjj fő cége 2020 első 9 hónapjában 132 milliárd forint árbevételt ért el.

G7: Újabb százmilliókkal tömték ki a 2017-es vizes vb-t szervező, azóta csak botrányokat halmozó céget

Sokáig úgy tűnt, hogy három és fél évvel a budapesti vizes vb után megszűnik az eseményt szervező Bp2017 Kft., a vállalat azonban a saját végelszámolását is túlélte. A társaság megszüntetését még 2019 decemberében kezdeményezte a tulajdonosi jogokat gyakorló Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere azonban szinte napra pontosan egy évvel a végelszámolás elrendelése után az eljárás megszüntetéséről rendelkezett. Mindez újabb több százmillió forint közpénzt emésztett fel.

444: Patinás épületeket kap, keres és venne a kormány kedvenc elitképzője

2020 nagy év volt a Mathias Corvinus Collegiumnak, a Fideszhez és a kormányhoz rengeteg szálon kötődő, szakkollégiumból egyfajta országos elitképzővé átalakuló szervezetnek. A kormány ugyanis olyan ajándékokkal halmozta el az MCC-t, amellyel szinte semmilyen más szervezetet korábban: számos értékes ingatlant kapott az államtól, kapott a Richter és a MOL 10-10 százalékos tulajdonrészének megfelelő részvénycsomagot, majd közel 100 milliárd forint támogatást, és aztán még az alaptörvényt is átírták, hogy az alapítványnak juttatott közpénz elveszítse közpénzjellegét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.