2021. január 14., csütörtök

TRUMP KÉSZ LETT VOLNA LEGYILKOLTATNI A KONGRESSZUS TAGJAIT, AZ ANTIFÁNAK NEM VOLT KÖZE A TÁMADÁSHOZ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.01.14.


A Trump ellen indított második impeachment eljárás képviselőházi vitájában a republikánus párt képviselőházi vezetője, Kevin McCarthy kijelentette, semmi köze nem volt az Antifa nevű csoportnak a Capitol elleni támadáshoz. A trumpisták között elterjedt hazugság illeszkedik azoknak az összeesküvés-elméleteknek a sorába, amelyek a Capitolium elleni támadáshoz vezettek. A republikánusok képviselőházi vezetője szerint “egyesek szerint a zavargásokat az Antifa okozta. Erre egyáltalán nincs bizonyíték. A konzervatívoknak pedig elsőként kellene ezt kimondaniuk. A konzervatívok azt is tudják, hogy az egyetlen, ami megállítja a tömeges erőszakot, az igazság kimondásának erkölcsi bátorsága”.

Az FBI pénteken azt mondta újságíróknak, hogy “semmi nem utal arra, hogy az Antifa tagjai Trump támogatóinak álcázták volna magukat, hogy csatlakozzanak a csőcselékhez, és részt vegyenek a Capitolium ostromában”. Az FBI a legtöbb terroristát már azonosította, a vezetőket őrizetbe vették. Kivétel nélkül mindnyájan Trump ismert hívei, szélsőséges neonáci csoportok, fehér felsőbbrendűséget hirdető rasszista bandák vezetői és tagjai. Valamennyien Trump összeesküvés-elméletei alapján, Trump hívására és bátorítására vettek részt a Capitolium ostromában és elfoglalásában. Azonosították és letartóztatták Trump hívei közül azokat a terroristákat, akik bombákat helyeztek el a Capitoliumnál és a pártirodák előtt.

Az FBI egyetlen Antifa tagot sem azonosított, az azonosított személyek mindegyike Trump-hívő, akiket a nyomozók jól ismernek. Nem igazak azok a hazugságok, hogy “három busszal” hoztak volna beöltöztetett Antifa tagokat, hogy verjék szét a Capitoliumot, mintha Trump hívei lennének. Ezeket a hamis és vad állításokat a Trump-adminisztráció vezetése alatt álló FBI minden tekintetben cáfolta. Ugyanakkor a képviselőházi vitán egyértelműen kiderült, hogy a Trump által felbujtott vérszomjas tömeg Trump felszólítására azért ment a Capitoliumhoz, hogy bármi áron megakadályozza az elnökválasztás soron következő alkotmányos fázisát, az elektori szavazatok megszámlálását és Joe Biden győzelmének hitelesítését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.