2021. január 14., csütörtök

VAN OLYAN SZOMSZÉDUNK, AHOL MAGA AZ ÁLLAMFŐ KÖNYÖRÖG AZ EU-NÁL AZ OLTÁSÉRT

AZONNALI.HU
Szerző: VASS CSABA
2021.01.14.


Van, ahol politikusok és van, ahol az ortodox egyház népszerűsíti az oltási kampányt. Van, ahol öt vakcina közül is lehet választani, van, ahol egynek is örülnének, és van, ahol beoltják a menekülteket is. Szétnéztünk a szomszédban, ki hogyan áll az oltással!


A történelem eddigi legnagyobb oltási kampánya már elkezdődött. A Bloomberg által összegyűjtött (és naponta frissülő) adataiból az derül ki, hogy világszerte január 13-ig 45 országban, mintegy 32,4 millió adag koronavírus elleni vakcinát adtak be, és ez a szám napról napra növekszik. Na, de hogy is állunk mi, és mi a helyzet a szomszédban?

Magyarország: egész jól haladunk, de nincs publikus oltási terv

Mióta oltatnak? 2020. december 27.

Mekkora az átoltottság? 0,89 százalékos

Hányan oltatnák be magukat biztosan? 36 százalék

A Bloomberg által összesített térkép szerint Magyarország egy szomszédos országokkal közös ligában a második helyen áll, ha azt vesszük figyelembe, hogy lakosságarányosan január 13-ig, azaz szerdáig 100 emberből hányat oltottak be.

Hazánkban a lakosság arányához viszonyítva 100 emberből 0,89 kapta meg eddig a védőoltást,

ez a szám csak Szlovéniában jobb, ott százból már 1,20 embert beoltottak. Ausztriában a lakosság arányához viszonyítva 100 emberből eddig 0,60 kapta meg a védőoltást, Szlovákiában 0,72, Romániában 0,79, Szerbiában 0,13, Horvátországban pedig 0,66. Ukrajnai adatokat nem közöltek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.