2021. február 13., szombat

A MACSKA MIÁKOL – DÉSI JÁNOS JEGYZETE

KLUBRÁDIÓ
Szerző: DÉSI JÁNOS
2021.02.13.


A Klubrádiónak, a klubrádióknak pusztulnia kell, mert megbontják a diktatúra egységes hangját, bemutatják a valóságot – és ennél nincs veszélyesebb a számukra. Csakhogy, nem olyan egyszerű elhallgattatni minket. És azért nem, mert sokaknak fontos, amit mondunk, amit, mint igazi médium – közvetítünk.


Szól a rádió, és ami a Klubrádiót illeti, szólni is fog. Ahogy a Nap fölkel, ahogy a macska miákol és az eb vonít, s a kis halacska ikrát ürít kacéran. Szól, ha nem itt, akkor ott. Szól – mert nem lehet minden független hangot elnémítani. Lehet vele persze próbálkozni, erővel, korbáccsal, mézzel a boton, médiatanácsnak nevezett intézménnyel, ami csak Orbán meghosszabbított karja Bicskéig és vissza. Tétre, helyre, befutóra.

A Klubrádió nem illik az orbáni rendszerbe. Mert ahol diktatúra van, ott nincs helye a szabad hangnak. El kell taposni, ahogy a Népszabadságot, a TV2-t, az indexet, a megyei lapokat. A közmédiából lopásra specializált hazugsággyár lesz, az egykori Magyar Távirati Irodából a hazugságok, a lejárató kampányok szócsöve. Rutinosan figyelem, ami itt történik, két korábbi munkahelyemet már kilőtték alólam és azóta a szélsőjobb uszítás virágzik a helyükön az egykori Magyar Nemzet vagy Magyar Hírlap romjain. De lesz itt még karácsony.

Igaz, van HVG, És, Narancs, Telex, 444, Gulyás Márton Partizánja és a zseniális oknyomozó portálok. Vagyunk, mint állatkertben a kihalásra ítélt zebra, amit így mutogatnak a gyerekeknek: látod Pistike, ez az az állat, ami nincs is.

De min vagyunk meglepve? Tudtuk – igen te is tudtad -. hogy így járunk, mert az orbáni diktatúra szépen komótosan diktatúrásodik el. Ma még vidáman nevetsz, hogy még, hogy Mészáros Lőrinc az ország legjobb üzletembere, de másnap a torkodra fagy a mosoly, mert tényleg.

A nyilvánosság elrablása, szép, egyenes ívű pálya...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.