2021. február 26., péntek

A PDSZ MÁR ORBÁNTÓL KÖVETELI AZ ISKOLÁK BEZÁRÁSÁT

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2021.02.26.


A PDSZ hónapok óta igyekszik elérni a legkülönbözőbb döntéshozói fórumokon, hogy az általános iskolákra, óvodákra is óvó figyelem vetüljön a járvány miatt, s a pedagógusok is elsőséget kapjanak az oltási listán. A vészhelyzet sajnos beérte őket.


„Úgy látszik, a járványhelyzet veszélye már a miniszterelnök ingerküszöbét is elérte, holott az általános iskolák random nyitva tartása vagy bezárása már eddig is sürgetőleg kellett volna, hogy hasson rá” – válaszolta kérdésünkre Nagy Erzsébet. A Pedagógusok demokratikus Szakszervezetének választmányi tagjától azt tudakoltuk, hogy mi indokolta a mai nyílt levelüket, amit egyenesen a miniszterelnöknek címeztek.

Kiemelte, hogy tisztában vannak az otthonmaradás nehézségeivel mind a szülőket, mind a diákokat illetően, de olyan helyzet állt elő, ami elengedhetetlenné teszi a legszükségesebb óvintézkedést. Ez pedig az általános iskolák, óvodák és bölcsődék átmeneti zárása kell, hogy legyen. Mint fogalmazott, ha már drámai prognózissal áll a nyilvánosság elé a miniszterelnök – mint tette ezt a mai nyilatkozatában –, akkor azt komolyan kell venni. Minderről ráadásul a PDSZ-ben már hetek óta kapják az értesítéseket:..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.