2021. február 3., szerda

BALATONI VITORLÁSKIKÖTŐK: MI ÁLLHAT A FIDESZES PÁLFORDULÁS HÁTTERÉBEN?

MAGYAR NARANCS
Szerző: narancs.hu
2021.02.01.


Balatoni kormánypárti és ellenzéki parlamenti képviselő egyaránt magáénak érzi a „sikert”: Witzmann Mihály (Fidesz) szerint ő „intézte el”, hogy mégse adják bérbe a Bahart-kikötőket. Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) ellenben azt írta ki oldalára a közösségi médiában: „Ellenzékből kormányzás. Sikerült elérnem, hogy felülvizsgálják a vitorláskikötők bérbeadását”.


Bár a Széchenyi István által 175 éve alapított balatoni hajózási társaság közgyűlése még nem hozott döntést erről, mégis készpénznek vehető a vitorláskikötők bérbeadási szándékának visszavonása. Ezt Witzmann Mihály nyilatkozta nemrégiben a Népszavának. Ez ellen a Bahartban, a Balatoni Hajózási Zrt.-ben a többségi állami tulajdonost képviselő Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) sem emel kifogást.

A siófoki kormánypárti honatya azt is mondta, ő járt közben az ügyben a Bahart új vezérigazgatójánál és ezt követően állították le a már kiírt pályázati eljárást. Witzmann ezt azzal indokolta, hogy sokan keresték meg, önkormányzatok és vitorlázók, és a többi balatoni országgyűlési képviselőhöz is sokan fordultak azzal, hogy ne adja bérbe a Bahart a 11 vitorláskikötőjét. Erről saját Facebook-oldalán is beszámolt a fideszes parlamenti képviselő. A pályázat visszavonásáról a Bahart Zrt. adott ki közleményt január 15-én.

A hirtelen párfordulás, vagy fideszes megvilágosodás több okból is furcsa és előzmények nélküli. Az előző Bahart-vezér, Kollár József novemberi lemondása után a zrt. élére került Veigl Gábor – aki Kollár helyettese és bizalmasa volt, 2015-ben együtt kerültek át a hajózási társasághoz egy másik vizes cégtől, a Dunántúli Regionális Vízművek Zrt.-től – néhány hete adott bemutatkozó interjúiban még nem ejtett szót ilyen meghátrálásról. Sőt, ezzel közel egy időben az első, sikertelen licitfordulót követően újra meghirdették a 11 vitorláskikötő kiszervezését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.