2021. február 2., kedd

FORTÉLYOS FÉLELEM

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.02.02.


Tegnap is kiment a Hősök terére néhány tüntető, hogy a kilátástalanságba belevesző hanggal tiltakozzon a vendéglők és a józan ész zárva tartása ellen, ami aktus elhalóan a rendszer elleni kritika is, pénzbe fojtva. Előtte, még vasárnap pár renitens kapott félmilliós büntetést, a dudálás is milliós tétel, egy szimbolikus helikopter-leszálló felföstése gyámügyet ér. A rezsim nem szereti a kritikát, és arról nem is hajlandó még szóba állni sem senkivel, hogy az országban ne a lehető legjobban mennének a dolgok. A sajtójában-, és -ból diadalmi jelentések áradnak, valamint a jobboldali kultúrfölény szellemében az ellenzék és az elégedetlenek gyalázása.

Ez utóbbi élharcosa a PestiTV, amely stúdiójában annak indulásakor Németh Szilárd pöffeszkedett egy fotelban, körötte rohamsisakos pesti srácok fülig érő szájjal, hogy jól megfizetett, de senkinek sem kellő médiatartalmakat állítsanak elő. Kiült az arcukra a velőspacalból felgőzölgő zsidórómaigörög kultúrájuk. A PestiTV-t decemberben a teljes lakosság három ezreléke nézte, ennek ellenére országosan fogható, és jól kistafírozott buli. Mészáros-közeli cégtől kaptak eddig fél milliárdot, abból sok rohamsisak kijön, és kenyérre is futja. Ez az adat akkor derült ki, amikor a másik csoda, a HírTV maga kérte a szolgáltatót a csatorna levételére a kínálatból, mert annyira ócska adatokat produkált.

A HírTV azonban a maga egy százaléknál éppen magasabb nézettségével a másikhoz képest maga a lakosság hírcsöcse, amit az kitartóan szív. Ezekre és a KESMA pár száz hasonló termékére – plusz közmédia – annyi pénz megy el, amennyit egy halandó el sem tud képzelni, de már nem ez a felháborító, mert ezt sajnálatosan megszoktuk, ahogyan az ócska nívótlanságot is. Az új gyalázat az, hogy a szolgáltató, a UPC Direct helyébe lépő Direct One a kifejezett kérés ellenére sem távolítja el a HírTV-t a kínálatból, sőt, melléje teszi a PestiTV-t is holott ezek neki nézőket, következésképp pénzt nem hoznak. A szolgáltató szervilizmusában a saját piaci érdekei ellen cselekszik, ami hungaricum...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.