2021. február 21., vasárnap

HOGY VÁLT KÓSA ÁLDOZATTÁ?

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2021.02.21.


Ennek a bűncselekménynek ő a sértettje, tehát áldozatként kell rá gondolni, nem pedig elkövetőként – így fogalmazott Gulyás Gergely a hvg.hu ama kérdésére, hogy mit is gondol Kósa Lajosról? Gulyás azt is hozzátette, hogy ennek az ügynek már minden részlete ismert, téma volt az előző választási kampányban, ráadásul a debreceniek a történtek ismeretében választották meg egyéni országgyűlési képviselőnek. Vagyis, ez utóbbi azt jelenti, hogy mindazok, akik erkölcsileg megkérdőjelezhető, netán büntetőjogilag is kérdőre vonható cselekményekbe bonyolódnak, de az emberek mindezek ellenére megválasztják képviselőnek, nem vonhatók felelősségre, azonnali felmentést kapnak. Nyilván a jogász végzettségű kancelláriaminiszter sem gondolhatja ezt komolyan, még tán politikusi mivoltában sem. Ez utóbbit csak azért fűztem hozzá, mert sokan feltehetően így vélik; egy politikus sokkal többet megengedhet magának, mint egy átlagember. És ezek szerint így is van. Nálunk.


Mindazonáltal a történetnek, azaz a csengeri örökösnő és Kósa Lajos közös történetének egyáltalán nem ismert minden részlete, az pedig, hogy a 2018-as választási kampányban is téma volt, elsősorban abból következik, hogy Kósa Lajost a márciusban kirobbant botrány ellenére, elindította képviselő-jelöltként a Fidesz – bár akkor még messze nem volt minden részlet ismert, nem tudhattuk, hogy mennyi pénzt, hányszor és kiknek ígért a Kósa-családból Szabó Gáborné. Már csak azért sem, mert 2018 márciusát írtunk, éppen csak előkerültek bizonyos papírok, amelyek egyértelműen bizonyították, hogy Kósa szövetkezett Szabónéval, és hogy elfogadta – közjegyző, ráadásul a közjegyzői kamara elnöke előtt –, hogy ő kezelje az asszony állítólagos 1300 milliárd forintos örökségét. Egyéb „finomságok”, részletek már csak a választások után kerültek elő, többek között az is, hogy az örökösnő 800 milliót ígért – szintén közjegyző előtt – a Fidesz politikus feleségének, majd ezt a vagyont átruházta Kósa édesanyjára.

De fontosabb most Gulyás Gergelynek azt a mondatát vizsgálni, amely szerint Kósa Lajos áldozat volna. Amely mondat visszatér a párt 2018-as kommunikációjához. Akkor a párt szóvivője, Hidvéghy Balázs, a következőket mondta: „ez egy komolytalan ügy, amit eddig lehet tudni az az, hogy nyilvánvalóan egy szélhámossal állunk szemben, itt Kósa Lajost maximum annyi kritika érheti, hogy jóhiszemű volt, vagy naiv”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.