2021. február 12., péntek

MAGYARORSZÁG ELKEZDI SZÉLMALOMHARCÁT A VILÁG MEGHATÁROZÓ ÉLELMISZERIPARI TRENDJE ELLEN

G7.HU
Szerző: TORONTÁLI ZOLTÁN
2021.02.12.


Mit érdemes tenni, ha van egy benzinmotoros autókat gyártó vállalkozásunk, de már elég jól látszik, hogy előbb-utóbb mindenki elektromos autókkal fog járni? Felfoghatjuk a piac változását jó lehetőségnek, és még időben lépve mi is elkezdhetünk e-autókat gyártani, nehogy lemaradjunk az induló vonatról. Kereshetünk a formálódó új piacon számunkra előnyös réseket, és akár piaci részesedésünk növelését is kitűzhetjük célul.


Vagy megpróbálhatunk szembemenni a globális trenddel, megpróbálhatjuk az embereket rávenni arra, hogy mégis maradjanak a benzinnél, és kikiálthatjuk ördögnek a teljes e-autó-ipart, miközben mi nem tágítunk a benzines autóink mellől, abban a csodában bízva, hogy a világtrend egyszer csak összeomlik. Vagy választhatjuk még a klasszikus géprombolás esetét is, megpróbálhatjuk adminisztratív eszközökkel ellehetetleníteni az e-autók gyártását, kereskedelmét és használatát.

A magyar élelmiszeripar egy hasonló döntés előtt áll, és egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a kormány stratégiája az utóbbi forgatókönyvet követi.

Magyarország a magyar sertés, baromfi és tejtermékek hazája, és a kormány minden jel szerint fikarcnyit sem hajlandó engedni ebből az alapvetésből. Ami nem is lenne baj, ha ez teljes mértékben ellent nem mondana az utóbbi évek egyre erősödő, globálisan meghatározó fogyasztói trendjének: a hús- és tejfogyasztás mérséklődésének...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.