2021. február 19., péntek

MÉGISCSAK LEHET EBBŐL KÜLFÖLDI NYARALÁS IDÉN

G7.HU
Szerző: TORONTÁLI ZOLTÁN
2021.02.19.


Bár a nemrég végzett felmérésünk szerint a magyar lakosság többsége egyáltalán nem tartja reálisnak, hogy idén külföldi nyaralást tervezzen, egyre inkább úgy tűnik, hogy erre mégiscsak nyílhat majd lehetősége. A helyzet ugyanis nagyon gyorsan változik, és az oltások felpörgetésébe vetett bizakodást meglovagolva különösen a görögök aktivizálták magukat, hogy megmentsék a nyarat.

Görögországra azért érdemes most figyelni, mert elemi érdeke, hogy minél hamarabb minél többen utazzanak be a területére, így minden elképzelhető intézkedést meghoz a cél érdekében. Járványmentes években a görög GDP 20 százaléka származik a turizmusból, és tavaly ennek a 75-80 százaléka kiesett. Bár ez valószínűleg nem vezet majd az ebből elméletileg következő 16 százalékos GDP-zuhanáshoz*, de ha idén is ugyanolyan kevés turista érkezne, mint tavaly, az már nagyon komoly hatással lenne az egész országra. Ezért mindenképpen megpróbálják elérni, hogy a tavalyi bevételnek legalább a kétszerese meglegyen 2021-ben, vagyis ne essen ki a normál éves forgalomnak több mint a fele.

A görögök látványosan megragadják azokat a lehetőségeket, amelyeket az oltások hozhatnak. Február 8-án Izraellel megkötöttek egy szerződést, amely kölcsönösen megkönnyíti azoknak a turistáknak a beutazását egymás országába, akik be vannak oltva. (Jelenleg csak 72 óránál nem régebbi negatív pcr-teszttel lehet belépni Görögországba, illetve a határon is végeznek gyorstesztet, magyar állampolgárok pedig alapesetben csak 10 napos karantén vállalásával térhetnek haza külföldről, így például Görögországból is.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.